Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatraSok magánház esetében - legyen az újonnan épült vagy történelmi jelentőségű - gyakran van szükség a falazat szárítására szárítóvakolat és/vagy kémiai gát alkalmazásával. Az ilyen fajta beavatkozás célja azon károsodások javítása, amelyeket a felszálló nedvesség és/vagy agresszív sók okoztak és melyeknek a falazatok gyakran ki vannak téve. Mit tegyünk ilyen helyzetekben? A műszaki támogatáson túl a Mapei-nek több különböző megoldása van ezekre.


1. Teljes rendszer kapillárisan felszívódó nedvesség okozta falazati károsodásra: POROMAP DEUMIDIFICANTE + SILANCOLOR TERMÉKCSALÁD
2. Teljes rendszer kapillárisan felszívódó nedvesség okozta falazati károsodásra cementmentes habarccsal: MAPE-ANTIQUE TERMÉKCSALÁD + SILEXCOLOR TERMÉKCSALÁD
3. Kémiai gát a felszívódó nedvesség ellen és a károsodott falazat helyreállítására: MAPESTOP CREAM
4. Természetes hidraulikus mész alapú teljes rendszer felszívódó nedvesség okozta falazati károsodásra: MAPE-ANTIQUE ECO RISANA + SILEXCOLOR TERMÉKCSALÁD
5. Teljes rendszer vízszigetelésre és szerkezetek helyreállítására talajszint alatt negatív víznyomással és antikondenzációs rétegrenddel: MAPEWALL INTONACA & RINFORZA + MAPENET EM40 + MAPEFIX VE SF + PRIMER 3296 + MAPELASTIC FOUNDATION+ MAPEPROOF TERMÉKCSALÁD + POROMAP RINZAFFO PLUS + POROMAP DEUMIDIFICANTE + POROMAP FINITURA CIVILE +SILANCOLOR PRIMER+SILANCOLOR PITTURA

Mapestop Cream: A "csináld-magad" kémiai gát

Vízszintes kémiai gátat szoktak alkalmazni a felszívódó nedvességgel szemben. Ezt a technológiát bármilyen típusú falazat esetén lehet alkalmazni. A lényege, hogy a falazatot hidrofóbbá tesszük szilikon- vagy sziloxán bázisú mikroemulzió injektálásával a falazatba, hogy a nedvesség kapilláris úton történő felemelkedését visszatartsuk és a sóoldatokat a gát szintje alatt tartsuk. A MAPESTOP CREAM, egy monomer szilán bázisú krémes emulzió, amelyet a Mapei a leggyakrabban alkalmaz ezekben a helyzetekben, ahol a rendszernek drasztikusan csökkenteni kell a kapillárisan felszívódó nedvességet mindenféle meglévő kő, tégla, tufa, beton és vegyes falazatban, beleértve a történelmi vagy építészeti jelentőségű falazatokat is. Ez egy egyszerű, gyors megoldás, amelyet szárítóvakolatokkal együtt is lehet alkalmazni, ezáltal a falazat tartósságát tovább növeljük. Ezt a technológiát a következő típusú beavatkozások esetén lehet alkalmazni:Szárítóvakolat mindenféle problémára

A Mapei két különböző típusú rendszert fejlesztett ki a felszálló nedvesség és agresszív sók által okozott károsodások helyreállítására:Az elsőt nagyon agresszív környezetre terveztük és hidratált mészből és puccolános anyagokból készült. Tartalmaz egy alaprétegként szolgáló terméket (MAPE-ANTIQUE RINZAFFO) és egy második terméket, ami maga a szárítóvakolat (MAPE-ANTIQUE MC vagy MAPE-ANTIQUE MC MACCHINA).

   


A második rendszer tiszta NHL-ből (Természetes Hidraulikus Mész, Natural Hydrated Lime) készült és úgy terveztük, hogy a bármilyen falazatot érintő leggyakoribb problémákra adjon megoldást. Tartalmaz egy olyan terméket, amely egy egységes réteget képez (MAPE-ANTIQUE ECO RINZAFFO) és egy makroporózus szárítóvakolatot (MAPE-ANTIQUE ECO RISANA).

A fent említett szárítóvakolat rendszerek kémiai, fizikai, rugalmassági és mechanikai jellemzői, amelyek a MAPE-ANTIQUE termékcsaládhoz tartoznak, nagyon hasonlítanak azoknak a vakolóhabarcsoknak a tulajdonságaihoz, amelyeket eredetileg használtak az épületek készítésekor, így azok kompatibilisek mindenféle meglévő épülettel. Ugyanakkor a légköri anyagoknak erősen ellenállnak, úgy mint savas eső és szennyező gázok, valamint az oldható sóknak és a kapilláris úton felszívódó nedvességnek.Mindenféle, kapillárisan felszívódó nedvesség okozta problémára megoldást jelent, és nem igényli előfröcskölő réteg alkalmazását. Nagy páraáteresztésű, sóálló, könnyű, makropórusos vakolatból készült: POROMAP DEUMIDIFICANTE.

A gyors, egyszerű szárítóvakolati megoldás

A POROMAP DEUMIDIFICANTE egy előkevert, poralakú habarcs makropórusos és szigetelő, szárítóvakolat készítéséhez, amely speciális, puccolános reakciójú, sóálló, hidraulikus kötőanyagokból, természetes homokból, könnyű adalékanyagokból és különleges adalékszerekből készült és aminek nagyon alacsony az illékony szervesanyag kibocsátása (EMICODE EC1Plus). Kiváló bedolgozhatósággal és állékonysággal jellemezhető és közvetlenül, előfröcskölő réteg alkalmazása nélkül használható, legalább 2 cm vastagságban, anélkül, hogy bármilyen közbenső művelet szükséges lenne. Ezt a terméket, amely ideális mindenféle falazatra, úgy fejlesztettük ki, hogy teljesen kompatibilis legyen azokkal a falazatokkal, amelyeket a felszálló nedvesség károsított. Emellett könnyű, szálakat tartalmaz és elektromos fúróba befogható keverőszárral készíthető elő.

Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon! https://www.mapei.com/hu/hu/kepzes-es-muszaki-segitsegnyujtas/feliratkozasPunta Sottile Világítótorony, Favignana (Olaszország).
Különböző munkálatokat végeztek a Punta Sottile világítótorony teljes helyreállítására Favignana-ban (Szicília, Olaszország), többek között a falazat helyreállítása és felújítása olyan különleges termékekkel, mint a MAPE-ANTIQUE ALLETTAMENTO, MAPE-ANTIQUE RINZAFFO.
Milánói vízkezelő létesítmény
A történelmi épületnek új életet adtak azáltal, hogy múzeummá alakították, azoknak a különleges termékeknek köszönhetően, amelyeket a falazat helyreállítására és felújítására használtak. Az ebben a projektben használt termékek a következők voltak: MAPEANTIQUE STRUTTURALE, MAPE-ANTIQUE ECOLASTIC, MAPE-ANTIQUE ECO RINZAFFO, MAPE-ANTIQUE ECO RISANA és MAPE-ANTIQUE ECO RASANTE.


Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!

https://www.mapei.com/hu/hu/kepzes-es-muszaki-segitsegnyujtas/feliratkozasTovábbi műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.2021.07.12.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Mapei hírek:


Mapei - Jellemző hibák felújítások során- falszárító vakolatok
Jellemző hibák felújítások során- falszárító vakolatok 2022.06.01.
A modern építési piacon egyre nagyobb termékkínálat található kifejezetten régi, nedvesedő épületek felújításához. A Mapei termékkínálat is számos speciális összetételű és célú terméket tartalmaz, legyen szó utólagos vízszigetelésről vagy szerkezetmegerősítésről, és természetesen meg kell említeni a talán legáltalánosabban ismert és használt termékkategóriát a felújító falszárító vakolatok népes családját is. Ezek azok a termékek, amelyek alkalmazása a legkevesebb veszélyt rejt, amely szinte az összes régi, nem megfelelő vízszigetelésű épület felújításakor része a felújítási koncepciónak, mégis van számos jellemző hiba, amivel találkozunk munkánk során. Lássuk melyek a leggyakoribb hibák ezen termékek alkalmazása során.

Mapei - Gomba, moha, alga házunk homlokzatán
Gomba, moha, alga házunk homlokzatán 2022.05.01.
Mi a megoldás?
Gombák, mohák, algák- velünk élő organizmusok. Mindenhol ott vannak a légkörben, ideális táptalajt keresnek, ahol elkezdhetnek burjánzani. A nedves, párás felületeket kedvelik, ezért lelhetőek fel az erdőkben, tavak és folyók partjain. Megjelennek azonban a házunk homlokzatán is, jellemzően az északi oldalon. Hogy miért ott? Mert azt a részt éri legkevésbé a nap, azon az oldalon párás a homlokzat legtovább.

Mapei - Miért van sókivirágzás a házak falain?
Miért van sókivirágzás a házak falain? 2022.03.08.
Ha valamerre sétálunk és kicsit jobban körülnézünk a környezetünkben lévő házakon gyakran láthatunk málló, leomló vakolatokat, sókivirágzásokat. Mi okozza? És mit tehetünk ellene?

Mapei - Falazott épületek helyreállítása Mapei rendszerrel
Falazott épületek helyreállítása Mapei rendszerrel 2022.03.01.
A falazott épületek, legyen szó akár lakóépületekről, akár történelmi vagy műemléki szerkezetekről, csak azután állíthatók helyre, miután meghatározták az azokat ért károsodás pontos okát, illetve a szerkezetek jelenlegi állapotát. Ehhez alapos szemrevételezésre és amennyiben szükséges, diagnosztikai vizsgálatra van szükség. Ezt követően kell azonosítani a megfelelő beavatkozási technikákat és az egyes fázisokhoz legalkalmasabb anyagokat, figyelembe véve a felhasznált termékek teljesítménykövetelményeit és -jellemzőit.

Mapei - Megújulás és megvalósuló álmok
Megújulás és megvalósuló álmok 2022.02.25.
Vajon a Mapei Krónika 73. száma olyan szakmai lap, amire az építési piac szereplői valóban támaszkodhatnak az információk és az inspirációk terén?

Mapei - Látvány vs. műszaki adottságok- Mapetherm Slim Ceramic System
Látvány vs. műszaki adottságok- Mapetherm Slim Ceramic System 2022.02.01.
A 2018-as Construmán különdíjat kapott a Mapei MAPETHERM TILE SYSTEM rendszere. A 3 mm x 500 mm x 1500 mm méretű kerlit lapokat, Eps hőszigetelésre 20 cm vastagságig és 20 méter magasságig biztonsággal beépíthetünk.

Mapei - A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés
A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés 2022.01.01.
Eps, Grafit, Ásványi. Akik valaha hőszigeteltek vagy terveztek hőszigetelést, mindannyian ismerik ezeket a neveket, és a hozzájuk kapcsolódó rendszereket. Tudják azt is, hogy az elmúlt években ezek a hőszigetelő rendszerek szinte semmilyen fejlődésen nem estek át. Forradalmi volt, amikor megjelent a grafit őrleményt tartalmazó EPS hőszigetelés, amely 25%-kal jobban szigetelt, mint a hagyományos. Ezt követte az ásványi lemezek homlokzaton történő alkalmazása, és lég- és páraáteresztő hőszigetelő rendszer megnevezés.

Mapei - Kedves Mapei Krónika Olvasó, kedves Partnerünk!
Kedves Mapei Krónika Olvasó, kedves Partnerünk! 2021.12.07.
Először mindig a fiamat kérem meg, hogy olvassa el a Mapei Krónika új számát. Ő az első kirtikusa a lapnak. Fiatal, friss, bátor gondolkodása sokat jelent, és mindig építő a szerkesztésben, a lap további tervezésében.
A Mapei Krónika december elején megjelenő téli számát még nem adhattam a kezébe, de nagyon várom, hogy figyelmesen átlapozza, és én meghallgathassam, mit lehetne még jobban tenni az újságért, és értetek, kedves Olvasók.

Mapei - Hosszabbítsa meg a vízszigetelés szezonját a hidegebb hónapokra
Hosszabbítsa meg a vízszigetelés szezonját a hidegebb hónapokra 2021.11.15.
A MAPEI, a vízszigetelési rendszerek vezető gyártója, örömmel jelenti be POLYGLASS modifikált-bitumenes lemezes termékkínálatának bővítését. A hidegebb körülmények közötti teljesítményre optimalizálva ezek a rugalmas lemezek megtakarítják a munkaidőt, és lehetőséget biztosítanak a vállalkozóknak a tetőszigetelési szezon meghosszabbítására.

Mapei - Legújabb generációs statikus polimer szálak
Legújabb generációs statikus polimer szálak 2021.11.02.
Az építőipar által felhasznált termékek közül az egyik leginnovatívabban fejlődő csoportja a betonba adagolható statikus (makro) polimer szálak területe.

Mapei - 71. Mapei Krónika
71. Mapei Krónika 2021.09.14.
Süt a nap, de már itt-ott hullanak a levelek. Hűvösödik, de még csak most indul a munka dandárja. Az őszi idő, ha szerencsésen alakul az időjárás, igen kedvező az építéshez. Nekünk a Mapei-nek, és partnereinknek az a legfontosabb, hogy a szeptemberrel új lendületet vesz az építés, és nekilódul az őszi szezon.

Mapei - Egyedülálló program a magyar és nemzetközi piacon- MAPEI Composer
Egyedülálló program a magyar és nemzetközi piacon- MAPEI Composer 2021.09.08.
Hisszük, hogy az építőanyag gyártóknak részletesebb ismeretei vannak arról, hogy egy adott rétegrendbe a termékét milyen vastagságban, milyen kialakítással, alapozóval, vagy éppen anélkül kell beépíteni. Ebben a munkában nyújt segítséget a Mapei új rétegrend szerkesztő kiegészítő alkalmazása, a MAPEI Composer, az ArchiCad kiegészítő programja. Segítségével a tervezők a lehető legegyszerűbb módon tervezhetik be a Mapei által nyújtott rétegrendeket.

Mapei - Pincék új élete utólagos belső oldali vízszigetelés kialakításával
Pincék új élete utólagos belső oldali vízszigetelés kialakításával 2021.08.17.
Számos épületnél - legyen az újonnan épült vagy történelmi jelentőségű - problémákat okoz a falazatokba felszívódó nedvesség, mely a lakott terekben egészségtelen klímát, a penészesedés miatt allergiás reakciókat okozhat, miközben a külső oldalon esztétikai hibákat és sokszor málló vakolatot is eredményez. Mit tegyünk ilyen helyzetekben? Ez a vízszigetelés hiányából fakadó probléma kezelhető a Mapei antikondenzációs megoldásával: a falazat injektálásával és szárítóvakolat alkalmazásával a falazat száraz lesz, mely lehetővé teszi, hogy az addig kihasználhatatlan nedves helyiséget akár lakótérként, akár üzlethelyiségként is lehessen használni.

Mapei - Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatra
Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatra 2021.07.12.
Sok magánház esetében - legyen az újonnan épült vagy történelmi jelentőségű - gyakran van szükség a falazat szárítására szárítóvakolat és/vagy kémiai gát alkalmazásával. Az ilyen fajta beavatkozás célja azon károsodások javítása, amelyeket a felszálló nedvesség és/vagy agresszív sók okoztak és melyeknek a falazatok gyakran ki vannak téve. Mit tegyünk ilyen helyzetekben? A műszaki támogatáson túl a Mapei-nek több különböző megoldása van ezekre.

Mapei - Kibeszéljük a szakmát- elindult a Mapei Krónika Podcast
Kibeszéljük a szakmát- elindult a Mapei Krónika Podcast 2021.06.23.
Útjára indult a Mapei Krónika Podcast, a Mapei új kommunikációs szolgáltatása az építő szakemberek és az építtetők számára. Egy könnyed, személyes, mégis gazdag tartalommal rendelkező újdonság, ami a fülnek szól: ez a Mapei Krónika Podcast.

Mapei - Hidegburkolás alakváltozásra képes aljzatokra
Hidegburkolás alakváltozásra képes aljzatokra 2021.06.22.
Ha az a házi feladat, hogy alakváltozásra képes aljzatra kell rétegrendet terveznünk, javasolnunk vagy kiviteleznünk, akkor mielőtt reflexből a cementes aljzatokhoz bevált rétegrendekhez nyúlnánk, gondoljuk végig a dolgot.

Mapei - Pincék, alagsorok utólagos, belső oldali vízszigetelése
Pincék, alagsorok utólagos, belső oldali vízszigetelése 2021.05.28.
Sok épületnél gondot okoz a falazatokba felszívódó nedvesség, mely a lakott terekben rossz klímát, a penészesedés miatt allergiás reakciókat okozhat, a külső oldalon pedig legalább esztétikai problémákat, de sokszor málló vakolatot eredményez. Ez a probléma a falazat injektálásával és szárítóvakolat alkalmazásával (MAPESTOP CREAM és POROMAP SZÁRÍTÓVAKOLAT) a legtöbb esetben viszonylag egyszerűen orvosolható.

Mapei - Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető csapadékvíz szigetelésére
Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető csapadékvíz szigetelésére 2021.05.01.
Ahogyan az közismert, a bitumenes lemez alapját adó keverékhez használt elsődleges polimertől függően kiváló termékekhez lehet jutni, amelyek azonban egymástól élesen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Érdemes ezekkel tisztában lenni a szigetelőrendszer tervezési és kivitelezési fázisában is, annak érdekében, hogy az előnyök a lehető legjobb módon kerüljenek kihasználásra.

Mapei - 2021 a lakossági felújítások éve
2021 a lakossági felújítások éve 2021.04.01.
A lakossági felújításokat segítő állami támogatások termékeny talajra hullanak. A családok lelkesen tervezik, hogy mire fordítják majd azt a hárommillió forintos támogatást, ami az új otthonfelújítási programmal vált elérhetővé számukra. Aztán az álmokat tett követi, és szembe találkoznak sok-sok bizonytalansággal. A támogatás kinek, mire és hogyan elérhető? Mit lehet tenni, ha nem tudom a teljes összeget előre finanszírozni? Ha megvan a pénz, hogyan lehet a kivitelezést a legrövidebb idő alatt, a legkisebb felfordulással elvégezni? Szét kell vernem mindent ahhoz, hogy felújítsak? Mit és hogyan kivitelezzek és kiviteleztessek?

Mapei - Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ?
Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ? 2021.03.01.
Az Almagià egy, a ravennai kikötőben álló, korábban egy kőolaj-finomító kénraktáraként funkcionáló ipari műemlékből lett kulturális központ. Az 1888-ban, Giuseppe Castellucci tervei alapján Vito Almagià vállalkozása számára épült üzem közel egy évszázadon át működött, de a tulajdonosok a keresletcsökkenés miatt végül a bezárás mellett döntöttek.

    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information