Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatra



Sok magánház esetében - legyen az újonnan épült vagy történelmi jelentőségű - gyakran van szükség a falazat szárítására szárítóvakolat és/vagy kémiai gát alkalmazásával. Az ilyen fajta beavatkozás célja azon károsodások javítása, amelyeket a felszálló nedvesség és/vagy agresszív sók okoztak és melyeknek a falazatok gyakran ki vannak téve. Mit tegyünk ilyen helyzetekben? A műszaki támogatáson túl a Mapei-nek több különböző megoldása van ezekre.


1. Teljes rendszer kapillárisan felszívódó nedvesség okozta falazati károsodásra: POROMAP DEUMIDIFICANTE + SILANCOLOR TERMÉKCSALÁD
2. Teljes rendszer kapillárisan felszívódó nedvesség okozta falazati károsodásra cementmentes habarccsal: MAPE-ANTIQUE TERMÉKCSALÁD + SILEXCOLOR TERMÉKCSALÁD
3. Kémiai gát a felszívódó nedvesség ellen és a károsodott falazat helyreállítására: MAPESTOP CREAM
4. Természetes hidraulikus mész alapú teljes rendszer felszívódó nedvesség okozta falazati károsodásra: MAPE-ANTIQUE ECO RISANA + SILEXCOLOR TERMÉKCSALÁD
5. Teljes rendszer vízszigetelésre és szerkezetek helyreállítására talajszint alatt negatív víznyomással és antikondenzációs rétegrenddel: MAPEWALL INTONACA & RINFORZA + MAPENET EM40 + MAPEFIX VE SF + PRIMER 3296 + MAPELASTIC FOUNDATION+ MAPEPROOF TERMÉKCSALÁD + POROMAP RINZAFFO PLUS + POROMAP DEUMIDIFICANTE + POROMAP FINITURA CIVILE +SILANCOLOR PRIMER+SILANCOLOR PITTURA

Mapestop Cream: A "csináld-magad" kémiai gát

Vízszintes kémiai gátat szoktak alkalmazni a felszívódó nedvességgel szemben. Ezt a technológiát bármilyen típusú falazat esetén lehet alkalmazni. A lényege, hogy a falazatot hidrofóbbá tesszük szilikon- vagy sziloxán bázisú mikroemulzió injektálásával a falazatba, hogy a nedvesség kapilláris úton történő felemelkedését visszatartsuk és a sóoldatokat a gát szintje alatt tartsuk. A MAPESTOP CREAM, egy monomer szilán bázisú krémes emulzió, amelyet a Mapei a leggyakrabban alkalmaz ezekben a helyzetekben, ahol a rendszernek drasztikusan csökkenteni kell a kapillárisan felszívódó nedvességet mindenféle meglévő kő, tégla, tufa, beton és vegyes falazatban, beleértve a történelmi vagy építészeti jelentőségű falazatokat is. Ez egy egyszerű, gyors megoldás, amelyet szárítóvakolatokkal együtt is lehet alkalmazni, ezáltal a falazat tartósságát tovább növeljük. Ezt a technológiát a következő típusú beavatkozások esetén lehet alkalmazni:



Szárítóvakolat mindenféle problémára

A Mapei két különböző típusú rendszert fejlesztett ki a felszálló nedvesség és agresszív sók által okozott károsodások helyreállítására:



Az elsőt nagyon agresszív környezetre terveztük és hidratált mészből és puccolános anyagokból készült. Tartalmaz egy alaprétegként szolgáló terméket (MAPE-ANTIQUE RINZAFFO) és egy második terméket, ami maga a szárítóvakolat (MAPE-ANTIQUE MC vagy MAPE-ANTIQUE MC MACCHINA).

   


A második rendszer tiszta NHL-ből (Természetes Hidraulikus Mész, Natural Hydrated Lime) készült és úgy terveztük, hogy a bármilyen falazatot érintő leggyakoribb problémákra adjon megoldást. Tartalmaz egy olyan terméket, amely egy egységes réteget képez (MAPE-ANTIQUE ECO RINZAFFO) és egy makroporózus szárítóvakolatot (MAPE-ANTIQUE ECO RISANA).

A fent említett szárítóvakolat rendszerek kémiai, fizikai, rugalmassági és mechanikai jellemzői, amelyek a MAPE-ANTIQUE termékcsaládhoz tartoznak, nagyon hasonlítanak azoknak a vakolóhabarcsoknak a tulajdonságaihoz, amelyeket eredetileg használtak az épületek készítésekor, így azok kompatibilisek mindenféle meglévő épülettel. Ugyanakkor a légköri anyagoknak erősen ellenállnak, úgy mint savas eső és szennyező gázok, valamint az oldható sóknak és a kapilláris úton felszívódó nedvességnek.



Mindenféle, kapillárisan felszívódó nedvesség okozta problémára megoldást jelent, és nem igényli előfröcskölő réteg alkalmazását. Nagy páraáteresztésű, sóálló, könnyű, makropórusos vakolatból készült: POROMAP DEUMIDIFICANTE.

A gyors, egyszerű szárítóvakolati megoldás

A POROMAP DEUMIDIFICANTE egy előkevert, poralakú habarcs makropórusos és szigetelő, szárítóvakolat készítéséhez, amely speciális, puccolános reakciójú, sóálló, hidraulikus kötőanyagokból, természetes homokból, könnyű adalékanyagokból és különleges adalékszerekből készült és aminek nagyon alacsony az illékony szervesanyag kibocsátása (EMICODE EC1Plus). Kiváló bedolgozhatósággal és állékonysággal jellemezhető és közvetlenül, előfröcskölő réteg alkalmazása nélkül használható, legalább 2 cm vastagságban, anélkül, hogy bármilyen közbenső művelet szükséges lenne. Ezt a terméket, amely ideális mindenféle falazatra, úgy fejlesztettük ki, hogy teljesen kompatibilis legyen azokkal a falazatokkal, amelyeket a felszálló nedvesség károsított. Emellett könnyű, szálakat tartalmaz és elektromos fúróba befogható keverőszárral készíthető elő.

Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon! https://www.mapei.com/hu/hu/kepzes-es-muszaki-segitsegnyujtas/feliratkozas



Punta Sottile Világítótorony, Favignana (Olaszország).
Különböző munkálatokat végeztek a Punta Sottile világítótorony teljes helyreállítására Favignana-ban (Szicília, Olaszország), többek között a falazat helyreállítása és felújítása olyan különleges termékekkel, mint a MAPE-ANTIQUE ALLETTAMENTO, MAPE-ANTIQUE RINZAFFO.




Milánói vízkezelő létesítmény
A történelmi épületnek új életet adtak azáltal, hogy múzeummá alakították, azoknak a különleges termékeknek köszönhetően, amelyeket a falazat helyreállítására és felújítására használtak. Az ebben a projektben használt termékek a következők voltak: MAPEANTIQUE STRUTTURALE, MAPE-ANTIQUE ECOLASTIC, MAPE-ANTIQUE ECO RINZAFFO, MAPE-ANTIQUE ECO RISANA és MAPE-ANTIQUE ECO RASANTE.


Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!

https://www.mapei.com/hu/hu/kepzes-es-muszaki-segitsegnyujtas/feliratkozas



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2021.07.12.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information