Terrán További tévhitek a Generon napelemes tetőcserépről

Korábbi cikkünkben a Terrán Generon napelemes tetőcseréppel kapcsolatban felmerülő kérdéseket vettük sorra.
És bár hozzávetőlegesen 205.000 db beépített modullal, már 425 épület kivitelezésénél bizonyított, még mindig számos tévhit övezi. A leggyakrabban előfordulókat vesszük most sorra.




A Generon tetőcserépbe integrált napelem abban speciális megoldás, hogy minden cserép külön szolárpanelként működik, így tökéletesen belesimul a tető síkjába, ezzel különleges esztétikai megjelenést nyújt, ráadásul elhelyezésével csökkenthetők energiaköltségeink, fenntarthatóbbá válhat lakóhelyünk.

Tévhit: Nincs elegendő tapasztalat a Generonnal

A napelemes tetőcserép kivételes a piacon, folyamatosan bővülő felhasználói bázisának köszönhetően mára már 425 épületnél, 205.000 db beépített modullal bizonyított. A termék népszerűsége igazolja, hogy a technikailag kiforrott Generon termékelőnye valós piaci igényen alapul, és az sikeresen ötvözi a Terrán évszázados tetőcserépgyártási tapasztalatát a mai kor technikai megoldásaival. A Generon iránt nagy az érdeklődés a szomszédos és néhány nyugat-európai országban, sőt már számos külföldi kivitelezés is történt.

A gyártó több mint 100 éves fennállása során mindig ügyelt arra, hogy saját fejlődése mellett, a vevők és a szakma képviselőit is informatív tudásanyaggal edukálja. Ennek a szellemiségnek köszönhetően hozták létre a Haladó Generon kivitelezői képzést is, amelynek résztvevői elnyerték a Hivatalos Terrán Generon Kivitelező Partner titulust. Sőt, a cég minőségbiztosítási célból a viszonteladókat is hasonló képzésben részesítette, így a Hivatalos Terrán Generon Értékesítő Partner hálózatba már csak szakmailag felkészült szakértők kerülhetnek be. Hazánkban már közel 200 ilyen kereskedő partnernél érhető el a termék.

    


Tévhit: Nem rakható fel a Generon több, egymással összefüggő tetőszakaszra, és nem használható ki a teljes tetőfelület

Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amiknek megfelelő a tájolása. A tetőfelület széleitől és a tetőfelépítményektől legalább két cserépnyi (kb. 60 centiméternyi) távolságot el kell hagyni. Magyarországon az optimális elhelyezés a déli tájolású 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges, azonban az optimális tájolástól való kisebb eltérés (5-10 fok) keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel. A Terrán Generon felrakható több, egymással összefüggő tetőszakaszra, de azt szem előtt kell tartani, hogy azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

Tévhit: A napelemes tetőcserép nem termel áramot felhős időben

Tény, hogy a napelemek direkt napsütésben, 90 fokos beesési szögben, alacsony hőmérsékleten működnek a legjobban, ugyanakkor a tökéletes körülmények hiányában felhős időben is termelnek áramot, sőt akár 50-90%-os kihasználtsággal is képesek működni. A mai technológiák meglehetősen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy amikor a napelemek úgynevezett részterhelésen működnek, akkor is minél hatékonyabban üzemeljenek.

Tévhit: Nem lehet már elkészült tetőre felhelyezni a Generont

A termék csak abban az esetben helyezhető fel a már elkészült tetőre, ha házunk koronája Terrán Rundo vagy Zenit tetőcserepekkel van fedve, mert a Generon kizárólag ezekkel kompatibilis.

A Terrán hasznos információkkal segíti nemcsak a tetőépítés vagy -felújítás előtt állókat, de a szakembereket is edukatív tudásanyaggal támogatja. Az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn komplex tervezéstámogató platformon naprakész, részletes tervezői információk érhetők el a Generon napelemes tetőcserépről is.

Terrán AddOn


Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
www.terranteto.hu/akciok
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2023.01.16.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information