Ultraplan Contract - a tökéletes beltéri aljzatkiegyenlítő
2023.11.13.

Az építéskémia fejlődésnek köszönhetően mára az egyes alaptermékek között is megjelentek a speciális igényeket kielégítő, különleges műszaki tudásokkal felvértezett anyagok. Egy ilyen termék a beltéri aljzatkiegyenlítők csoportjába tartozó Ultraplan Contract önterülő, ultragyors száradású aljzatkiegyenlítő.


Mi az oka a speciális termékek létrehozásának?

Ma már az belsőépítészek olyan burkolatokkal, fafajtákkal is tervezhetnek, melyek beszerzése korábban szinte lehetetlen volt, így a rögzítésükre szolgáló anyagoknak is követniük kell ezt a sokrétűséget. Ezenkívül a megrendelői igények is megnőttek a beépítésre kerülő anyagok minőségével szemben, az elvárható esztétika és funkcionalitás mentén is.




Az aljzatkiegyenlítők alkalmazhatóak-e melegburkolatok, főleg hagyományos parketták alá?

A kérdés azért szokott gyakran felmerülni, mert ezek szilárdsági képességei fokozottan vannak kitéve, mind nyúlás, mind zsugorodás esetén, tekintettel a kivitelezési körülmények sokféleségére.

Azt tudjuk, hogy a parketta és kiegyenlítőanyag helyszíni pihentetése, klimatizálása milyen fontos, de a kiegyenlítők közötti mért és mérhető különbségekkel nem mindenki van tisztában.

Mi a különbség egy hidegburkolatos és melegburkolatos kiegyenlítő között?

A termék több műszaki képessége is eltérhet, nyomószilárdság, járhatóság, vagy burkolhatóság tekintetében. Mégis a legfontosabb a vékony teríthetőség, hiszen a melegburkolatos szakma 1-3 mm között dolgozik nagy mennyiségben, míg hidegburkolásnál a kiegyenlítés csak a nagyobb eltérések esetén szükséges, mert a kisebb eltéréseket a ragasztóágy elviszi.




Miben más az Ultraplan Contract, mint a versenytársai?

  • Az Ultraplan Contract különösen alkalmas görgős székes terhelésnek kitett területekre.


Néhány alkalmazási példa

  • Betonfödémek és cementkötésű, Mapecem, Mapecem Pronto, Topcem vagy Topcem Pronto-ból készült esztrichek kiegyenlítése
  • Anhidrit aljzatok kiegyenlítése (speciális előminősítéssel és alapozással)
  • Meglévő beton gyalogos területek, terrazzo, kerámia és természetes kő felületek kiegyenlítése


Az Ultraplan Contract jellemzői

  • Az Ultraplan Contract bedolgozható automatikus nyomószivattyúval 100 m-nél nagyobb távolságra is.
  • Az Ultraplan Contract egy rétegben legfeljebb 10 mm vastagságban hordható fel zsugorodás vagy megrepedezés nélkül.
  • Nagyon magas nyomószilárdságot (32Mpa/28 nap) és hajlító szilárdságot ér el, valamint nagy ellenállással rendelkezik benyomódással és kopással (Taber 2) szemben.
  • Az Ultraplan Contract vastagságától függetlenül kb. 3 óra után járható, 12 óra elteltével alkalmas a padlóburkolat fogadására. Faanyagú burkolat fektetése előtt javasoljuk, hogy várjunk 24 órát.
  • Az Ultraplan Contract nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (EMICODE EC1 Plus), ezért kiválóan alkalmas erre érzékeny emberek környezetében történő alkalmazásra.
  • A termék alkalmazható 0-10 és 20 mm rétegben is, az alábbi útmutatás alapján


A keverék elkészítése

  • Alacsony fordulatszámú keverőgéppel folyamatos keverés közben öntsön egy 25 kg-os zsák Ultraplan Contract-ot egy 5-5,25 liter tiszta vizet tartalmazó edénybe, és keverje homogén, önterülő, csomómentes keverékké.
  • Az Ultraplan Contract nagyobb mennyiségei elkészíthetők megfelelő keverőgépben. A keveréket 2-3 perc pihentetés után keverje újra, és ezzel a termék felhasználásra kész.
  • Javasoljuk, hogy ha az Ultraplan Contract-ot 10 mm-nél nagyobb (max. 20 mm) vastagságban használja, adjon hozzá kb. 20-30 tömeg% 0,4 mm vagy 0,8 mm szemcseméretű homokot.
  • A megkevert Ultraplan Contract-ot 20-30 percen belül fel kell használni (+23°C-on).


A keverék terítése

  • Az Ultraplan Contract-ot egy rétegben, 1-10 mm vastagságban dolgozza be nagy fém simítóval vagy lehúzóval. A simítót kissé ferdén tartva elérheti a szükséges vastagságot. Az Ultraplan Contract bedolgozható automata vakológéppel is.
  • Figyelemre méltó önterülő tulajdonságai miatt az Ultraplan Contract azonnal kiegyenlíti az apró egyenetlenségeket, elfedi a simítás nyomait.
  • Ha második réteg Ultraplan Contract bedolgozása szükséges, javasoljuk, hogy azt akkor hordja fel, amint az első réteg járhatóvá válik (kb. 3 óra múlva +23°C-on).
  • Az Ultraplan Contract alkalmas bármely burkolat fogadására 12-24 óra múlva +23°C-on (a várakozási idő a hőmérséklettől és a páratartalomtól függően változhat).


Mint azt a fenti felsorolás kifejti, a termék nyomószilárdsága 30 Mpa 28 napos korában, ami ma már elvárás egy melegburkolati kiegyenlítőtől, illetve a 12-24 óra maximális várakozás az öntés után, a hatékony munkavégzés érdekében.

Kérjük, keresse a Mapei kereskedőpartnereknél az Ultraplan Contract terméket!



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu
Kereskedőkereső


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2023.11.13.
NIVOPLAN

NIVOPLAN

Kiegyenlítőhabarcs bel- és kültéri falakra, mennyezetekre. Bel- és ...

MAPECRYL ECO

MAPECRYL ECO

Nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátású, ...

GRANIRAPID...

GRANIRAPID...

Kétkomponensű gyorsszáradású cementkötésű ragasztórendszer ...

ADESILEX G20

ADESILEX G20

Alacsony viszkozitású kétkomponensű epoxi-poliuretán ragasztó. ...

EPORIP

EPORIP

Kétkomponensű oldószermentes epoxi ragasztó munkahézagokhoz és repedt ...

ULTRATOP

ULTRATOP

Különleges hidraulikus kötőanyagon alapuló ultragyorsan szilárduló ...

Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information