Knauf Insulation Kft.

ZAJVÉDELEM A SPORTCSARNOKBAN

Tisztelt Kollégák, Kedves Olvasók!

Ezúttal Sátoraljaújhelyen, a Várhegy nyergében elhelyezkedő Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont sportkomplexumának építése során alkalmazott zajcsillapítást szeretnénk Önöknek bemutatni (generál kivitelezés: Weinberg '93 Sárospatak és Rex-Bau, Sátoraljaújhely). A sportcsarnokban a küzdőtér fölötti falfelület hangelnyelő borítása, amely egyben dekorációs célokat is szolgál, Knauf Insulation Tektalan 037/2 anyagunkból készült, nagyjából 430-440 m2 felületen.




A (fagyapot-kőzetgyapot) kompozit lapokat a beton falszerkezethez lécvázak segítségével, dűbelezéssel rögzítették a szakemberek (szakipar: Terra-Korr, Miskolc). A helyszínen szükséges méretre vágást egyszerű asztali körfűrésszel oldották meg.



FAGYAPOT VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI AZ MSZ EN ISO 10534-1:2001 SZERINT:

Hangelnyelési tényező: Tektalan 037/2 50 mm
Súlyozott hangelnyelési tényező: 0,60(MH)
NRC érték (Noise reduction coefficient): 0,60


A fagyapot termékek akusztikai jellemzői kiválóak, köszönhetően rostos, porózus szerkezetüknek.
A vizsgálatok igazolták, hogy mind a homogén mind a kompozit táblák kiválóak akusztikai követelmények esetén is. Sportcélú alkalmazásuk támogatására emiatt néhány típusukra labdaállósági vizsgálatokat is végeztettünk, amelyek szintén kiemelkedő eredményeket mutattak.
Első lépésként korábban a Tektalan HS hangelnyelését mértük, majd a termékfejlesztés eredményeként bevezetett Tektalan 037/2 fantázianevű termékünket is vizsgáltuk.

A TEKTALAN 037/2 JELLEMZŐI:


Megköszönve megtisztelő figyelmüket,

Tisztelettel:

A Knauf Insulation csapata




Knauf Insulation Kft.

További részletek és termékinformációk:
www.knaufinsulation.hu


Knauf Insulation Kft.

Jövőképünk túlmutat az energiahatékonyságon

Küldetésünknek tartjuk, hogy szembenézzünk a hagyományos gondolkodás kihívásaival és olyan innovatív szigetelési megoldásokat hozzunk létre, amelyek átalakítják jövőbeli életünket és építkezési módszereinket, miközben vigyázunk a készítésben és használatban részvevő emberekre, valamint a világra, amelyben élünk.

Jövőképünkben felvázoljuk, hogy mit várunk el magunktól. Célunk az, hogy a világ legmegbízhatóbb szigetelő partnere legyünk azzal, hogy kiváló teljesítményű és intelligens szigetelési megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtsunk.


2022.03.24.

Knauf HírekKnauf KiadványokKnauf Műszaki adatlapokTeljesítmény nyilatkozatokKnauf Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Knauf hírek:


2022.04.29.
Knauf - SUPAFIL
SUPAFIL


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information