Bramac

A jövő trendjeinek nyomában a BME-BMI Tetőkonferencián

Látványterven jól néz ki, de hogyan lesz ebből épület? A legmerészebb építészeti tetőálmok valóra váltásáról szólt a BME-BMI Tetőkonferencia, melynek alcíme az "Elszabaduló trendek a tetők építészetében" volt. Kiderült, hogy a trendek nyugodtan elszabadulhatnak, amíg a technológia lépést tud tartani velük. Az egész napos fórumon persze nem csak a tervezési és kivitelezési kérdések kerültek elő, de előadóink megadták a választ a legmerészebb tetőálmok valóra váltására és mesterműveik megalkotására is.




Októberben egy hagyomány éledt újra, ugyanis a BME-BMI Tetőkonferencia a korábban nagy népszerűségnek örvendő Építészek és Mérnökök Épületszigetelési Konferenciája utódjaként jött létre a Budapesti Műszaki Egyetem, a BMI Magyarország és a Metszet folyóirat szakmai támogatásával, valamint közel háromszáz építész és tervező részvételével. A MÉK által akkreditált konferencia kiemelt témái voltak az innovatív és zöldtetős megoldások, a szabadon formált és az atipikus hajlásszögű magastetők, melyeket neves hazai és külföldi építészek, tervezők és gyakorlati szakemberek jártak körbe.

A résztvevők díjnyertes projekteken keresztül kaphattak betekintés abba, hogyan valósíthatóak meg az egyre merészebb épületek tervei a gyakorlatban, mint a Sou Fujimoto által megálmodott Magyar Zene Háza, a Hangya utca futurisztikus lakóházai, vagy a formabontó Museum Liaunig, melyről egyenesen a tervezéssel megbízott osztrák iroda, a Querkraft építésze, Horváth Bence mesélt.

Hogyan születtek meg az épületek és hogyan hidalták át a felmerülő kihíváskat alkotóik?

A konferencia részletes beszámolója és a prezentációk anyaga ide kattintva elérhető.








További részletekért látogasson el a weboldalra vagy keresse a BMI Bramac Tanácsadóit!


További információk:

BMI Magyarország Kft. www.bramac.hu


2019.11.11.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information