A Virgilio gyermekoktatási központ Locriban

Locri "Virgilio" oktatási központját, amely Reggio Calabria tartományban található, az egyedi építészeti tervezése és az építkezéshez használt anyagok teszik különlegessé. Mindössze kétszáz napot vett igénybe a megépítése és megfelel a legmagasabb biztonsági és energiahatékonysági szabványoknak.






A tervezés a környezetvédelemre, valamint az iskola lakóinak egészségére és biztonságára összpontosított, megfelelve a legmagasabb földrengés- és zöldépítési szabványoknak. Az építészeti komplexum létrehozásának motivációi a helyszín történetében rejlenek. Az egykor a Via Virgilio-n álló régi épület a helyiek nevezetessége volt: a hetvenes években épült, 106 tanulót fogadott.

Az idő múlásával és az iskoláskorú lakosság növekedésével azonban az épületet fokozatosan elhagyták, később használatra alkalmatlanná nyilvánították, és végül végleg bezárták.

A városi tanács ezért úgy döntött, hogy a legjobb, ha lebontják és újat építenek, és egy olyan létesítményt hoznak létre, amely ma már mind a nyolc helyi közösséget szolgálja.

Az épület bruttó alapterülete 1.770 m2. A külső falak fa tartóoszlopból épültek, míg a belső falak acél vázas, dupla rétegű gipszkartonból készültek (REI 120 tanúsítvánnyal).



Az egész épületgépészeti rendszer élvonalbeli: rendkívül energiahatékony VRF (változó hűtőközeg áramlás) fűtés és légkondicionálás, valamint MVHR (mechanikus szellőztetés hővisszanyeréssel) rendszerrel készült, amely folyamatosan friss levegőt juttat a helyiségekbe a kiváló beltéri levegőminőség érdekében.

A falak teherhordó laminált faváza (REI 90-es besorolású) jellegzetes formát kapott - a képeken látható módon - félkör alakban. Az a tény, hogy az ADESO termékcsalád ELASTOFLEX SA P 2 mm-es öntapadó bitumenes lemeze nyílt láng használata nélkül is felhordható, ideális tervezési opcióvá tette a faszerkezetes tető csapadékvíz szigetelésének első rétegére. A második, fedőréteg készítésére a PLANA P GR 4.5 White Reflect lemez bizonyult tökéletes megoldásnak, amelyet lenyűgöző fényvisszaverő képessége és hőemissziós képessége miatt választottak. Ezen túlmenően a PLANA P GR 4.5 White Reflect lemez segíti az épületet abban, hogy a fényvisszaverő felület tekintetében megfelelő minősítést érjen el. A környezeti energia fenntarthatóságát az ITACA Protokoll alapján értékelték.

Mindkét MAPEI termék tökéletesen illeszkedik az épület ívelt és lekerekített kontúrjaihoz.

A fent felsorolt legmagasabb szintű építési és emberi kényelem biztosítására való összpontosítás nemcsak a magas energiahatékonyságot jelenti, hanem az épületben lakók hő-, akusztikai és vizuális komfortérzetét is szolgálja a biztonságuk biztosításán túl.

A FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK JELLEMZŐI

Az ADESO technológiával gyártott vízszigetelő lemezek kettős összetételűek: APP vagy SBS keverék az elemeknek kitett felső oldalon, és erősen öntapadó keverék az erősítő hordozó alsó oldalán. Az ADESO technológiával készült öntapadó vízszigetelő lemezek a modern építési technológiákra jellemzően megkövetelt biztonságot, gyorsaságot és sokoldalú felhasználást szolgálják. Az ADESO öntapadó lemeznek számos előnye van, többek között:



A PLANA P csapadékvíz szigetelő, elaszto-plasztomer lemezek, kiváló teljesítményt nyújtanak. Polipropilénnel módosított desztillált bitumen keverékből és méretstabilizált nemszőtt poliészter hordozóanyagból készülnek. A lemez általános jellemzői jó sokoldalúságot és alkalmazkodó képességet garantál a felhasználáshoz.

A PLANA P White Reflect innovatív fehér ásványi felületkezelésének előnyei:







További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2022.11.01.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information