Bramac

Aki spórolni szeretne a felújításon, ne a legolcsóbb tetőt válassza!

Sokan keresik a költséghatékony tetőfelújítás titkát. Azonban aki a legolcsóbb, legegyszerűbb tetőcserepek és tartozékok között kutat, kisebb eséllyel találja meg az olcsó tetőhöz vezető utat. A BMI Bramac szakértői sok évtizedes tapasztalatra építve állítják: végeredményben sokszor az elsőre olcsóbbnak tűnő megoldások bizonyulnak drágának. Hogy miért? A cikkből kiderül, ahogy az is, hogyan lehet spórolni a tetőfelújítás költségein. Emellett egy izgalmas tetőfedő pályázatról is beszámolunk.




A tetőnek nem csak egyszeri költsége lehet

A költségek csökkentése a legtöbb család és vállalat számára fontos célkitűzésnek számít egy tetőfelújítás során. Sokan nem tudják azonban, hogy végeredményben sokszor az olcsóbbnak tűnő megoldások bizonyulnak drágának. Röviden összefoglalva, egy tető kétféleképpen lehet olcsó: a vásárlás pillanatában vagy hosszú távon, a használat során. A tetőn spórolni a vásárláskor leginkább azért nem javasolt, mert a később esetlegesen felmerülő javítási költségek a vásárlás során megtakarított összeg többszörösét jelenthetik.

A tetőjavítás ára magasabb lehet, ha a tetőt bontani kell, ami a minőségi alapanyagok és tartozékok beépítésével kerülhető el. Az évek során a penész megjelenése és a beázás a leggyakrabban előforduló káresemények. Már egy kisebb beázás is több százezer forintos kárt okozhat, amely egyrészt számottevő tétel lehet a megrendelő költségvetésében, másrészt sok esetben az épület a beázás következtében nem tudja ellátni funkcióját sem.

A szakemberek erősen ajánlják garancia igénylését

Bár a minőségi tetőrendszerek használata minimálisra tudja csökkenteni az esetleges későbbi karbantartási költségeket, a háztulajdonos akkor lehet teljesen nyugodt, ha olyan megoldást választ, ami garanciát biztosít, akár több évtizedre is. A BMI Bramac az összes tetőcserepére 30 év új-érték és fagyállósági garanciát nyújt. Ennek lényege, hogy egy esetlegesen bekövetkező káresemény során - amennyiben bizonyíthatóan a tetőfedő anyag hibájából történt a kár - az új tetőfedő anyagok mellett a BMI Bramacnál a kapcsolódó munkadíjat is átvállalja a cég, azaz az újkori értéket teremti meg. A termék minőségéről pedig a rengeteg fejlesztés és teszt gondoskodik.

Rezsicsökkentés a tetőn keresztül

A ház kialakításakor és felújításakor az épület energetikai kiadásaira mindig is kiemelt figyelem került, ez az utóbbi hónapokban még sarkalatosabb kérdés lett a háztulajdonosok számára.

Szerencsére ezen a területen is van lehetőség a költségek csökkentésére, azonban nem mindegy, hogy hogyan állunk neki, ha érzékelhető eredményt szeretnénk elérni. Ha energetikai felújításról beszélünk, sokaknak először a homlokzati falak és a nyílászárók szigetelése jut eszébe. Pedig, mivel a meleg levegő felfelé száll, az épületek hővesztesége a padlásfödémen vagy a tetősíkon a legjelentősebb.

Amennyiben a fedés cserére szorul, esetleg a tetőszerkezethez is hozzá kell nyúlni, érdemes lehet számításba venni a padlástér lakótérré alakítását is, ezáltal ugyanis javítani lehet a ház energiafelhasználásán is. A lakható padlástér kiépítése ugyanis szükségszerűen együtt jár a hőszigetelés növelésével, modernizálásával, például a Bramac °Cool tetőrendszer segítségével. Tehát hosszú távon még spórolhatunk is azzal, ha egy új életteret alakítunk ki a felső szinten. Amennyiben ez a megoldás nem kivitelezhető, akkor is a minőségi alapanyagok és kiegészítők használata javasolt.

Nem győzzük hangsúlyozni, egy tető nem csupán tetőcserepekből áll - számos rendszerelem, azaz tetőtartozék és kiegészítő szükséges ahhoz, hogy a tulajdonos által elvárt komfortot és funkciókat biztosítsa. Elég csak megnézni a BMI Bramac kiterjedt tetőtartozékainak listáját, amelyben minden igényre találni egyedi termékeket. Ebből is látszik, hogy egy tető megtervezésekor komplexebb megoldásokra és rendszerben való gondolkodásra van szükség.



Négy szempont határozza meg, hogy egy adott épület esetében milyen tetőkialakításra és rendszerelemekre van szükség:

  1. Az épület fekvése, földrajzi, regionális tájolása és az adott vidéken uralkodó időjárási viszonyok
  2. Műszaki követelmények, előírások
  3. A tetőforma összetettsége és hajlásszöge
  4. Energetikai szempontok


A BMI Bramac négy olyan csomagajánlatot alakított ki, amely nemcsak árkategóriájában, de felszereltségi szintjében is különbözik egymástól, tartalmában pedig leköveti a cég aktuális termékportfólióját és innovációit. Aki egyedi igényekre szeretné szabni a tervezett tetőt, annak inspirációs célból érdemes lehet megtekinteni a BMI Bramac Tetőtervezőjét.

Már csak október 31-ig lehet jelentkezni a BMI Bramac tetőfedő pályázatára!

Kevesebb mint 3 hét maradt arra, hogy a tetőfedők négy kategóriában beadják pályázatukat a XXIII. Tetőfedő Bajnokságra!

Az alábbi kategóriákban lehet pályázni:



A pályázat részletei itt érhetők el.

Ha naprakész szeretne lenni a márka híreivel, újdonságaival kapcsolatban, kövesse figyelemmel a BMI Bramac és BMI Villas híreit már egy oldalon, a megújult BMI Magyarország Facebook-oldalán.


További információk:

BMI Magyarország Kft.
www.bramac.hu


2022.10.12.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information