Bramac

BMI Villas Konfigurátor: az interaktív vízszigetelési tanácsadó

Újabb és újabb szolgáltatásokat mindig piacra lehet dobni, de egy igazán hasznos és hiánypótló alkalmazást már nehezebb létrehozni. A BMI Villasnak mégis sikerült a Konfigurátor program megalkotásával, amely minden vízszigetelési megoldáshoz rétegrendi ajánlásokat, részletes terméklistát és csomóponti rajzokat kínál.


A BMI Villas magas minőségű szigetelőlemezeinek szakszerű felhasználása érdekében a tervezők és a kivitelezők számára biztosított széleskörű alkalmazástechnikai tanácsadás mellett immár egy új interaktív szolgáltatás, a BMI Villas Konfigurátor program is segíti a termékek, alkalmazott rétegrendi megoldások kiválasztását és helyes kivitelezését, mely kiemelkedő vizualitással és felhasználóbarát felülettel nyújt ehhez segítséget.

A KONFIGURÁTOR PROGRAM ELŐNYEI

"A BMI Villas gondozásában fejlesztett Konfigurátor könnyen használható tervezők és kivitelezők által egyaránt. Hiánypótló alkalmazás a magyar piacon, mely a felhasználót inverz gondolkodásmóddal vezeti a megoldás felé. Az anyagválasztás helyett a szerkezetre és az általa kiválasztott megoldásra koncentrálunk, így meghatározva a végén a pontos rétegrendet" - emeli ki Bubelényi Gergő, a BMI Villas termékmenedzsere.

Előnye az egyszerű kezelhetőség és az informatív tartalom, emellett segít a legjobb szigetelési megoldások összeállításában. A kiválasztási folyamat során a leírások mellett fotók és ábrák mutatják az adott szigetelési rétegrendet és a felhasznált anyagokat, melynek eredményeként a megjelenő oldalon megtalálhatók a legfontosabb információk a kiválasztott szigetelési rétegrendről (rétegek, termékek neve, 3D ábra), valamint a hozzá tartozó 2D rajz és a fontosabb csomópontok is.



A KONFIGURÁTOR HASZNÁLATA

Első lépésként az épületegyüttest ábrázoló képernyőn látható kék négyzetek segítségével ki kell választani a szigetelendő szerkezetet. Ez lehet alépítményi szigetelés, új lapostető, zöldtető, terasztető vagy akár tetőfelújítás is. Ezt követi a vízszigetelés anyagának (bitumenes lemez vagy PVC lemez), majd a födém anyagának és a rögzítés módjának a kiválasztása. Összeállított rétegrendjeink között a Prémium és Standard megoldásokat keresők is megtalálják a számukra legmegfelelőbbet.

RÉTEGRENDI SAJÁTOSSÁGOK - EGYENES VAGY FORDÍTOTT?

"Bármilyen rétegrend is számunkra a legjobb választás, pár sajátosságot, alapvető szabályt mindenképpen szem előtt kell tartanunk" - hívja fel rá a figyelmet a BMI Villas szakértője. Az egyenes rétegrendű tetők esetében a csapadékvíz elleni szigetelés a hőszigetelésre kerül, a hőszigetelés alá minden esetben párazáró lemez szükséges. A szigetelés rétegeit hidegragasztással, lángolvasztással leragasztva, mechanikai rögzítéssel vagy leterheléssel rögzítve helyezik el.

A fordított rétegrendű lapostetők esetében pedig a vízszigetelés a hőszigetelés előtt kerül elhelyezésre, a hőszigetelő rétegek rögzítése leterheléssel történik. A hőszigetelésnek a rétegrend jellegéből adódóan olyan anyagnak kell lennie, aminek nincs vízfelvétele, így a víz és a fagy nem károsítja.

A KÜLÖNLEGES TERASZTETŐ ÉS ZÖLDTETŐ

A zöldtetők és a terasztetők a hasznosított tetők kategóriájába tartoznak, melyeknél a szigetelések rögzítését a hasznosítás érdekében elhelyezett rétegek (burkolat, talajréteg) súlyából adódó leterhelő erő biztosítja. A talajréteg vastagsága függvényében a zöldtető lehet extenzív, félintenzív, vagy intenzív. Az extenzív zöldtetőre általában csak vegetációs szőnyeg kerül, a félinteznív tető ideális a füvesítésre, míg az intenzív tetőn nagyobb bokrok és fák is telepíthetők. A terasztetők esetében is van lehetőség több fajta burkolat közül választani.



A Konfigurátor legfőbb előnyeit Bubelényi Gergő így foglalta össze: "Innováció és egyszerűsítés a termékek gyártásában? Igen. A BMI Villas azonban ennél is többet nyújt! Együtt gondolkodva a tervezőkkel és a kivitelezőkkel szerettük volna megkönnyíteni az ő munkájukat is ezzel az egyszerű, felhasználóbarát programmal. A beruházók, tulajdonosok és végfelhasználók felé könnyedén prezentálhatják és alátámaszthatják megoldási javaslataikat gyártói ajánlásokkal, mely végeredményben elvezet az ideális döntéshez."

A Konfigurátort Ön is kipróbálhatja a következő oldalon keresztül: www.villas.hu/konfigurator

További információk:

BMI Magyarország Kft. www.bramac.hu


2021.10.13.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information