Wienerberger

Gyorsítsa fel a munkálatokat Porotherm Rapid technológiával

Regisztráljon és most díjmentes helyszíni szaktanácsadás keretében ismerheti meg a Porotherm Rapid technológiát, amellyel hatékonyabb a munkavégzés, rendezettebb az építési terület, és kevesebb vízfelhasználással végezhető a falazási munka.

Kivitelező csapatok, kőművesbrigádok számára a Porotherm téglák gyártója, a Wienerberger most lehetőséget biztosít, hogy korszerű falazási megoldását, a Rapid technológiát megismerhessék. Ehhez mindössze a vállalat oldalán kell regisztrálni, majd egy rövid egyeztetés után a Wienerberger helyszíni alkalmazástechnikai szaktanácsadást nyújt a szakemberek számára.

A Porotherm Rapid termékek által biztosított technológia mára az innovatív építészet egyik fontos eszközévé vált, s immár a megrendelők széles köre választja az otthona építéséhez. A Rapid technológiát alkalmazó kivitelezők a falazatépítési munkálatokat gyorsabban, hatékonyabban tudják elvégezni, ezért a határidőket könnyebben tarthatják, és a felszabaduló idő miatt több projekt bevállalása is lehetségessé válik számukra. A csiszolt téglás technológia ráadásul számos olyan előnyt biztosít, amely az utóbbi időben egyre fontosabbá vált mind az építtetők, mind a kivitelezést végző szakemberek körében.

A Porotherm Rapid téglák beépítéséhez ugyanis a hagyományos, vastaghabarcsos technológiától eltérően vékonyágyas falazóhabarcsot vagy speciális ragasztóhabot használnak, s ezáltal ragasztják össze a felfekvő felületükön a síkra csiszolt téglákat. Ennek köszönhetően akár fagypont alatt is, egészen mínusz 5 fokig megbízhatóan használható a rendszer, így a téli időszak sem gátolja a munkavégzést. A Dryfix extra ragasztóhab alkalmazása ráadásul növeli a kivitelezési pontosságot, és jelentősen, akár felére csökkenti a falazási időt is, mert nem kell várni az épület falainak kiszáradására. Ez a rövid határidejű munkák esetében komoly hangsúlyt kaphat, különösen, ha a falazási feladatok a téli, hideg hónapokra esnek.

Így azok, akik a csiszolt téglás technológia terén kellő ismeretekkel rendelkeznek és hatékonyan tudnak dolgozni, a korábbiakhoz képest a hideg időszakokban is akár több munkát vállalhatnak el. További előnyt jelent, hogy a falazat építéséhez minimális mennyiségű víz felhasználására van szükség, ami kisebb anyagmozgatás mellett az egyre fontosabb környezetvédelmi elvásároknak is jobban megfelel.

Abban az esetben ha az épület tervei hagyományos falazási technológiával beépíthető falazóelemekre készültek el, a Wienerberger szakemberei ingyenes átszámolják azonos falvastagságú Rapid termékekre a szükséges mennyiségeket, így a tervek egyszerűen, költségek nélkül kiválthatóak. Érdemes élni ezzel a díjmentes szolgáltatással is.

A Porotherm Rapid technológia használatának megismerésével a vállalat szeretné elősegíteni az építési munkák folyamatosságát, a munkaszervezés jó tervezhetőségét és a kivitelezés pontosságát. Ehhez pedig csupán egy regisztráció szükséges a Wienerberger weboldalán.


Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 európai országban, valamint Kínában, Indiában és az USA-ban van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 10 100 alkalmazottat foglalkoztat.
A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi termelés jelenleg hét gyárban zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már hétszáz fölötti.


2021.07.13.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Wienerberger hírek:


Kimagasló számú magyar nevezés érkezett a világ legrangosabb téglaépítészeti díjára      2023.05.11.

Korábban sosem látott érdeklődés övezte a világ egyik legkomolyabb téglaépítészeti elismerését. A 11. alkalommal megrendezett Brick Awardra sem a nemzetközi, sem a hazai nevezések száma nem volt még ilyen magas: a 743 pályamunkából 17 Magyarországról érkezett, mindkét érték kimagaslónak számít a díj történetében.


Év Tájépítésze Díj 2023 - folyik a pályázati időszak, díjátadó májusban      2023.04.12.

Idén immár 11. alkalommal hirdette ki az Év Tájépítésze Díj pályázatot és rendezi meg a hozzá kapcsolódó díjátadó gálát a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Wienerberger Zrt., a Semmelrock termékek gyártója közösen.


Fókuszban a gyakorlati ismeretek – lezárultak ez első negyedéves Wienerberger képzések      2023.04.12.

A téli időszaknál nincs megfelelőbb az építőipari szakemberek képzésre, hiszen a zord időjárás megnehezíti a kinti munkavégzést. A Wienerberger 2023-ban hagyományaihoz híven kivitelező-kőműves, térburkoló és tetőfedő szakemberek számára szervezett gyakorlati ismeretek átadására fókuszáló képzéssorozatot.


Kiterjesztett valósággal segíti az építészeket a Wienerberger      2023.04.12.

Hasznos funkciókkal és megújult struktúrával bővült a Wienerberger weboldala, melynek célja, hogy a felhasználói szokásokhoz igazodva támogassa az építészek munkáját a tervezéstől a beépítésig. A megszokott BIM/CAD bővítmények, 2D részletrajzok és a videós tartalmak mellett, készültek olyan csomópontok is, melyek 3D verzióban is megtekinthetők. Ez a funkció tableten és telefonon a kiterjesztett valóság (AR) segítségével a kamera képébe integrálja a csomópontot, ezáltal az építés helyszínén megtekinthető, és akár körbe is járható az adott rajz.


Ingyenes szolgáltatással könnyíti meg a tervezést és az építkezést a Wienerberger      2023.03.06.

Valamennyi termékére díjmentes anyagmennyiség-számítási szolgáltatással, valamint látvány- és koncepciótervezéssel segíti a kivitelezők munkáját a Wienerberger Magyarország. A vállalat szakemberei a weboldalon megadott adatok és feltöltött tervrajz alapján kiszámítják, pontosan mennyi falazó- és tetőfedő elem szükséges egy-egy építkezéshez. A kert megvalósításában alkalmazás is segíti a kivitelezőket, ahol még térkő kiosztás is választható.


Új termékekkel bővült a Porotherm Rapid portfólió      2023.02.09.

Az elmúlt időszakba a házépítések kapcsán is kiemelt figyelmet kapott - nemcsak a kész épület, hanem már a kivitelezési munkák során is - a fenntarthatóság, illetve a hatékonyság kérdése. A Wienerberger vállalati filozófiája, hogy mindezekre az innováció révén, a kutatás-fejlesztésre fordított nem csak anyagi, de szellemi forrásokkal lehet a legjobb válaszokat megtalálni. Ennek a különleges munkának az eredménye például a POROTHERM RAPID falazási technológia, amely egyértelműen a XXI. század építési elvárásainak megfelelően dolgoztak ki a Wienerberger szakemberei.


Már csak bő egy hónapig lehet jelentkezni az idei Brick Awardra      2023.02.09.

Március 14-én lezárul a nevezés az építészeti szakma egyik legrangosabb elismerésére. A Wienerberger által életre hívott és kétévente megrendezett Brick Award-on a modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazzák a nemzetközi téglaépítészet független platformjaként. A jelentkezés ingyenes, a pályaműveket angol nyelven kell feltölteni 2023. március 14-ig.


Március közepéig lehet nevezni a jövő évi Brick Awardra      2022.12.14.

Elkezdődött a nevezés az építészeti szakma egyik legrangosabb elismerésére. A jövő évi Brick Awardra idén öt kategóriában várják építészek, nemzetközi építészkritikusok, ingatlanfejlesztők és újságírók pályaműveit. Az értékelési kritériumok közé tartozik például a tégla kiemelkedő és innovatív felhasználása, de különös figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, valamint az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességre is. A nevezés ingyenes, a leadási határidő 2023. március 14.


Modern szaktanteremmel bővült a Vásárhelyi Pál Technikum      2022.12.01.

Átadták a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium új, minden szakmai igényt kielégítő tantermét, melynek elkészültét a Wienerberger összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatta. A vállalat és az oktatási intézmény a hazai szakképzés magas színvonalát és a szektorban lévő szakemberhiány csökkentését szem előtt tartva alakította ki a különleges helyiséget, ami fiatalos környezetben a jövő technológiáját nyújtja a diákok számára.


Legyen Ön is a siker részese! Már lehet jelentkezni a Wienerberger 2023-as kivitelezőknek, tetőfedőknek és burkolómestereknek szóló szakmai képzéseire      2022.11.09.

A Wienerberger Zrt. a Porotherm, a Tondach, valamint a Semmelrock termékek gyártójaként kiemelten fontosnak tartja, hogy a kivitelező szakembereket - kőműveseket, tetőfedőket, burkolómestereket - folyamatosan képezze, termékújdonságairól informálja.


Új filmekkel bővült a Wienerberger Porotherm videósorozata      2022.08.15.

A tavaly indított, Porotherm Rapid falazást bemutató széria további - ezúttal a kiegészítő elemekre fókuszáló részekkel bővült.


Júliustól már csak az energiahatékony házak jöhetnek szóba      2022.07.08.

A hatályos épületenergetikai jogszabályok értelmében 2022. július 1-től minden új épületnek kötelező a "közel nulla" energetikai teljesítmény elérése. Az elmúlt évtized elején még csak formálódó uniós energiahatékonysági elvárásokat szem előtt tartva a Wienerberger évekkel ezelőtt kidolgozott egy koncepciót, amely felhasználásával épült ingatlanok nem csak hogy teljesítik, hanem felül is múlják az elvárásokat. A Budapesten található e4 mintaházelső hatéves mérési időszaka lezárult, és stabilan teljesíti az elvárt követelményszintet.


Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum      2022.07.07.

Szeptembertől egy új, minden igényt kielégítő tanteremben kezdhetik a tanévet a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tanulói. A Wienerberger tanterem elkészültét összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatja az építőanyaggyártó vállalat. A hazai szakképzés magas színvonalát szem előtt tartva, a terem fiatalos környezetben a jövő technológiáját nyújtja majd a diákok számára.


"Nem akartunk egy hagyományos iparművészeti kiállítást, a tégla pedig önmagában is egy design elem"      2022.06.20.

A tégla az egyik legősibb és egyben a leggyakrabban használt időtálló építőanyag. A legtöbben így is közelítik meg és gondolataikban mindig a házakhoz, a házkörüli munkákhoz vagy felújításokhoz kötik. Ennek ellenére számos nem mindennapi, sőt, meglepő helyen is találkozhatunk vele, így például a nemrég nyílt II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon a Műcsarnokban. A különleges együttműködésről és a projekt kihívásairól Szabó Levente, az installációt tervező Hetedik Műterem ügyvezetője, Szilágyi B. András, kurátor és Nagy Zsolt István a Wienerberger marketing vezetője mesélt.


Rekordszámú projekt közül választották ki az idei Brick Award győzteseit      2022.06.14.

A kétévente megrendezett Brick Award-on a modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazzák. A Wienerberger idén tizedik alkalommal adta át az exkluzív elismeréseket. A vállalat azért hozta létre a díjat, hogy mind az építészeket, mind a szakmán kívüli rajongókat az új építési formák felfedezésére, illetve a tervezési koncepciók megosztására ösztönözze. A tizedik Brick Award, a nemzetközi téglaépítészet független platformjaként ismét lenyűgözően bizonyította, hogy a nemzetközi, innovatív és kortárs építészetben hihetetlen kreativitás rejtezik. Idén 53 országból összesen, rekordszámú 789 erőforrás-hatékony és fenntartható építésre összpontosító pályamunka érkezett.


Átadták a Wienerberger kivitelezői programjának fődíját, egy Renault Mastert      2022.06.09.

Átadták a Wienerberger 2021 áprilisában kiírt nyereményjátékának fődíját, egy vadonatúj Renault Master duplakabinos, platós kisteherautót. A játékot a vállalat Porotherm és Tondach termékekre szóló lojalitásprogramjának keretében írták ki, melynek során a szakemberek a munkájuk során jól hasznosítható, minőségi munkaeszközökhöz juthatnak. Az építőanyaggyártó cég ezen túl számos egyéb módon épít és tart fenn kapcsolatot a termékeit használó szakemberekkel.


Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető      2022.05.12.

Megjelent a Wienerberger konszern által kiadott nemzetközi építészeti lapnak, az Architectumnak 2022-es tavaszi száma, mely nem csupán nyomtatott formában olvasható, hanem három nyelven - angol, német, francia - online is elérhető. A 34. lapszám témája a tető és homlokzat. A folyóiratban különleges építészeti megoldásokat mutatnak be, ahol a funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt kapnak a kreatív felhasználási módszerek is, mellyel egyedi megjelenést kölcsönözhetünk épületeinknek.


Összefogás: 30 millió forintnyi termékadományhoz juthatnak a lakhatási problémákkal küszködő magyar családok      2022.05.11.

Folytatja partneri együttműködését a Habitat itthoni szervezete és a Wienerberger Magyarország. A program keretében a karitatív szervezet 30 millió forintnyi termékadománynak köszönhetően további 3 évig tud hozzájárulni rászoruló és hátrányos helyzetű családok lakhatási helyzetének rendezéséhez. Az eddigi ciklusokban összesen csaknem 130 lakóegység rekonstrukciója zajlott le, így több mint 150 családon tudtak segíteni.


Tégla a művészetben - de nagyon másképp, mint ahogy gondolnánk      2022.05.10.

A tégla az egyik legrégebbi és egyben leggyakoribb időtálló építőanyag. A legtöbben így is közelítik meg és gondolataikban mindig a házukhoz, ház körüli munkákhoz, felújításokhoz kötik. Ennek ellenére számos nem mindennapi, sőt, meglepő helyen is felbukkan, így például a nemrég nyílt II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon a Műcsarnokban.


Idén vehette át a tavaly elnyert Construma díjait a Wienerberger      2022.04.13.

A tavalyi évben a pandémia miatt a Construma kiállítás is elmaradt, ezért a 2021-ben díjazott cégek is az idei rendezvényen vehették át a Construma díjaikat a vásár nyitónapján, április 6-án megrendezett megnyitó ünnepségen.


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information