Wienerberger

Komplex Wienerberger szolgáltatások építészeknek falazatok, tetők, homlokzatok tervezéséhez

Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra




A Wienerberger hagyományos építész konferencia sorozata 2019-ben országszerte 11 helyszínen, köztük Budapesten kerül megrendezésre.

A képzés célja, hogy a területi építész kamarákkal szorosan együttműködve "házhoz vigye" a szakmagyakorlók számára érdekes és fontos tudnivalókat egy ingyenes előadássorozat keretében.

Kreditpont: MÉK 1 pont (2019/224)


Helyszínek és időpontok:


Város

Időpont

Helyszín

Cím

Győr

2019.09.26

ETO Park Hotel

9027 Győr, Nagysándor József u. 31.

Pécs

2019.10.02

Corso Hotel

7626 Pécs, Koller u. 8.

Szekszárd

2019.10.03

Hotel Merops

7100 Szekszárd, Kossuth Lajos u. 19.

Debrecen

2019.10.08

Hotel Aquaticum

4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Szombathely

2019.10.15

Tóvendéglő

9700 Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.

Nyíregyháza

2019.10.30

Hotel Pagony

4400 Nyíregyháza, Újmajor

Miskolc

2019.10.31

City Hotel Miskolc

3519 Miskolc, Iglói út 15.

Veszprém

2019.11.05

Gizella Hotel

8200 Veszprém, Jókai u. 48.

Szeged

2019.11.07

Art Hotel

6720 Szeged, Somogyi u. 16.

Székesfehérvár

2019.11.12

Best Western Hotel Lakeside

8000 Székesfehérvár, Ligetsor 50.

Budapest

2019.11.14

CORVINA Rendezvényház

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19.



A rendezvény programja:


8:30 - 9:00

Vendégek érkezése, regisztráció, büfé

9:00 - 9:15

Megnyitó, és a Wienerberger építész díj ismertetése, Vidóczi Árpád, Wienerberger Zrt., Műszaki vevőszolgálat vezető

9:15 -9:50

1. Előadás

A Wienerberger a tervezők partnere

Előadó

Horváth András, Okl. építészmérnök, Műszaki szaktanácsadó

Előadás rövid leírása

A változó igényekkel lépést tartva a Wienerberger átalakította és kibővítette az építészeknek szóló szolgáltatásait a szaktanácsadás és az ArchiCad támogatás terén is. A komplex megoldásokra növekvő igény mutatkozik a tetők/tetőterek építésénél, ezért ez az egyik kérdéskör, amelyhez a kapcsolódó ingyenes mennyiségszámítást, PIR szigetelés típus választást és ArchiCad add-ont bemutatjuk. Az előregyártott födémek alkalmazása előtérbe került a növekvő munkaerőhiány miatt, ezért kibővítettük a födém szerkesztést segítő szolgáltatásunkat. A födémrendszer gyakran ismétlődő kérdéseit is elemezzük szerkesztési példákon keresztül.

9:50 - 10:10

2. Előadás

Elsősegély a falazatokhoz: mi alapján tervezzek?
Segédletek és ökölszabályok

Előadó

Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szakmérnök, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

A falazatok szakszerű tervezése során szükséges ismernünk a hatályos jogszabályokat és tartószerkezeti szabványokat, egyúttal a bennük foglalt  elveket gyorsan, külön keresgélés nélkül kell tudjuk alkalmazni.
A jogszabályok legfontosabb pontjai jellemzően kiemelve is elérhetőek az interneten, a szabványokat - terjedelmükből kifolyólag is - kevesen tanulmányozzák. A belőlük készült kivantok a segédletek, példatárak. Falazati oldalról a Wienerberger vállalta fel a Műegyetem segítségével a tervezést segítő kiadványok létrehozását. A tavalyi év után, mikor megjelent az Eurocode falazati segédlet, idén kiadásra kerül az Eurocode falazati példatár is, számos épülettípussal. A kiadvány a konferencián kerül először bemutatásra.
A tervezés során nincs lehetőség minden egyes fal "nulláról történő megtervezésére". Ezért számos egyszerűen használható szabály, úgy is mint az EC alapján felvehető maximális falméret, vagy pl. a hanggátló falak véshetőségének mértéke, stb. kerül ismertetésre.

10:10 - 10:40

3. Előadás

Tetőválasztás hatása az építési költségekre

Előadó

Molnár Gergely, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

Bemutatásra kerül egy elemzés arról, hogy az építési költségek oldaláról megközelítve sem mindegy, milyen hajlásszögű tetőket tervezünk. Ebben a megközelítésben nyilvánvalóvá válik, hogy egy igénybevételi kategória váltás nem jelent esztétikai többletet, de jelentős többletköltséget igen a beruházó számára. A nagyon alacsony hajlásszögek esetén a kiselemes fedések nem jöhetnek szóba. Ha növeljük a hajlásszöget, de még a vízhatlan héjazatot megkövetelő tartományban, az számos többletköltséget okoz. Megnézzük a nagyon magas hajlásszögtartományt is. A költség és a biztonság szempontjából meghatározható egy optimum. A költségelemzésnek része a teljes rétegrend, különböző hőszigetelő anyagok alkalmazásával.

10:40 - 11:10

4. Előadás

Kerámia homlokzatburkolatok lehetőségei új építésnél és felújításnál

Előadó

Gellén Eszter, Okl. építőmérnök, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

Épületenergetikai célú felújítások során gyakran felmerül az igény a vakolt hőszigetelő rendszernél hosszabb élettartamú, változatosabb esztétikai megjelenésű homlokzati megoldások iránt. A Wienerberger termékválasztékában megtalálható a szerelt jellegű, az épített klinker típusú, és a ragasztott klinker lapka burkolat széles szín és forma választékban. Bemutatásra kerülnek a különböző burkolatok rétegrendi kialakításai, a homlokzatburkolatok tervezésével kapcsolatos fontos előírások. Gyakorlati példákon keresztül elemezzük a kerámia burkolatok rögzítési lehetőségeit. Kiemelt szerepet kapnak a tűzterjedésre vonatkozó előírások, erre vonatkozó teljesítmények. Egyéb, tervezés és kivitelezés során gyakran felmerülő kérdések ismertetése. Tégla és klinker burkolatok vízfelvétele, fagyállósági besorolása.

11:10 - 11:30

Szünet

11:30 - 11:50

 Gyakorlati bemutató

A korszerű falazási módok szakmai körökben széles körű elterjesztése a Wienerberger kiemelt célja
Ennek érdekében bemutatásra kerül a manapság legkorszerűbbnek számító, kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkező Porotherm Thermo tégla falazása Profi (vékonyágyazó habarcs és Dryfix ragasztóhab) technológiával. Bemutatásra kerülnek a 2019-ben bevezetett Porotherm kiegészítő elemek.

11:50 - 12:10

5. Előadás

Elsősegély a falazatokhoz: milyen téglát tervezzek?
Profi téglamegoldások

Előadó

Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szakmérnök, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

Épületszerkezeteinkkel szemben a legtöbbet változó, szigorodó elvárás a hőtechnikai teljesítmény. A Porotherm építési rendszer azonban nem csak erre az egy teljesítményre koncentrál, és kínál megoldást. Kiforrott építési rendszerként alrendszereivel megoldást kínál többek között a gyors, pontos, szakszerű kivitelezésre is.
A Profi építési rendszer elemeivel monolitikus és többrétegű falszerkezetek is építhetőek a helyszínen, továbbá rendszerkiegészítő elemeivel teljessé tehetőek. Az előadás célja a tervezés során figyelembe veendő egyéb szempontok összegzése és ezek alapján a csiszolt tégla építési rendszer előnyeinek ismertetése a termékmegoldások szintjén.

 Kiállítás

Az előadások szüneteiben mintaállványokon kiállítunk egy válogatást a Terca burkolótéglák színválasztékából, valamint az Argeton kerámia homlokzat burkoló lapokból. Megtekinthető lesz a Tondach Thermo Pir szarufa feletti hőszigetelés alkalmazása teljes rétegrendben 1:1 arányú maketten bemutatva. 

 

Fotótablókon bemutatjuk a Wienerberger Építészeti Nívódíj pályázat 2019. győztes épületeit.




Kérdések az előadókhoz

12:20 Ebéd, konzultáció, kreditpont igazolások kiadása

Jelentkezését a Wienerberger honlapján online űrlapunk kitöltésével várjuk a www.wienerberger.hu weboldalon -

LINK:
https://www.wienerberger.hu/epitesz-konferencia-2019

FONTOS INFORMÁCIÓ: a rendezvényeken ingyenesen elérhetőek lesznek a Wienerberger Porotherm és a Tondach termékeit bemutató, aktualizált Alkalmazástechnikai és tervezési útmutatói is.

A BME-vel közös kiadásban készült Falazott tartószerkezetek - Tervezés az Eurocode alapján elnevezésű szakmai segédletünk kedvezményes áron kapható lesz a konferencia-sorozat állomásain. Érdemes tehát velünk tartani!

Előre is kérdezhet az előadóktól! Ha szakmai kérdése van, amelyre mindenképp választ szeretne kapni akkor írja meg azt az arpad.vidoczi@wienerberger.hu email címre, és az előadások után ezt megválaszoljuk. A kérdés mellé írja meg melyik helyszínre regisztrált!

A programváltozás jogát fenntartjuk! Kérjük, részletekért, jelentkezéssel kapcsolatos információkért kísérje figyelemmel honlapunkat! Kérdését az info@wienerberger.hu e-mail címre várjuk!



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2019.08.29.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information