Magas színvonalú sportpályák és közlekedő területek kivitelezése

A sportolás céljára kifejlesztett, minősített építési megoldások elsősorban sportlétesítmények pályáinak létrehozásához készülnek. Többféle pályát ismerünk, melyekhez a Mapei illeszkedő, speciális megoldással rendelkezik.



Műfüves pályák

Talán a legnépszerűbb pálya mostanság a műfüves pálya. Alépítményének elkészítése azonban komoly földmunkával jár, és a kivitelezőtől nagy felkészültséget igényel. E munkafázisban a talaj stabilizálása, szilárdságának javítása igényel építési segédanyagot.

A hagyományos módszer mészhidrát keverése a földhöz. Ma már van azonban korszerűbb, jóval megbízhatóbb és jobb eredményt kínáló megoldás is. Ilyen a MAPESOIL 100 por alakú, szálerősített stabilizáló szer alkalmazása.






A MAPESOIL 100 speciális összetételének köszönhetően egyaránt alkalmazható új pályákhoz, amikor is a talajhoz és az adalékanyagokhoz keverjük, és pályafelújítás esetén, amikor használhatjuk a pályabontásból eredő, újrahasznosított adalékanyagokkal együtt. A Mapesoil 100-ban megtalálható válogatott ásványi adalékok, fokozzák a végső réteg tartósságát és a stabilizált anyag kimosódásával szembeni ellenállását.

Az alapfelület elkészülte után kerül sor a műfű burkolat fektetésére. A műfű tekercseket először akklimatizálni kell, ezért pár órával a fektetési műveletek megkezdése előtt ki kell göngyölíteni és teríteni kell őket. Így a csomagolás okozta belső feszültség csökken.

A fektetés befejezését követően csak az illesztéseket kell összeragasztani, az ULTRABOND TURF TAPE 100 speciális 40 cm széles illesztő szalaggal. Magát a ragasztást ULTRABOND TURF 2 STARS kétkomponensű, poliuretán ragasztóval végezzük, amit fogazott simítóval vagy egy különleges fektető eszköz használatával hordunk fel a felületre.

Javításhoz, kisebb felületekhez az ULTRABOND TURF PU 1K egykomponensű poliuretánragasztó ajánlott. Fontos, hogy az ULTRABOND TURF TAPE 100 illesztő szalagra a megfelelő mennyiségű ragasztó kerüljön felvitelre, ezzel biztosítva, hogy a műfűlemez hátoldalán teljesen szétterüljön és a burkolat hosszú távon stabilan rögzüljön.

A szélek leragasztása és a ragasztó megkötése után ki lehet jelölni a pálya vonalait. A pályavonalak kijelölése során a szabályzatban előírt fehér színű vonalakat fektetünk a műfű felület tetejére, amely ugyanolyan jellemzőkkel rendelkezik, mint a többi műfű felület.

A vonalak rögzítéséhez ugyanazt a rendszert kell használni, mint a tekercsek széleinek illesztéséhez: ULTRABOND TURF TAPE 100 és ULTRABOND TURF 2 Stars, vagy ULTRABOND TURF PU 1K.


Színes, rugalmas hézagmentes sportpálya bevonatok

A műfű burkolattól eltérő megoldást nyújtanak, a különböző sportpályák, városi utak rugalmas hézagmentes színes bevonatát képező Mapecoat TNS rendszerek.

A MAPECOAT TNS bevonatok beltéri és kültéri teniszpályákhoz, többcélú sportpályákhoz, (kosár, kézilabda, football, röplabda stb.) kerékpárutakhoz, gyalogosjárdákhoz alkalmasak, de közterületek, akril bázisú bevonó rendszereiként is kiválóak, akár kisebb felületeken, akár szabályos, nagyméretű sportpályákon. Ezeket a termékrendszereket meglévő vagy új, szilárd, teherbíró beton és aszfalt felületekre lehet felvinni.






A MAPECOAT TNS rendszerek akrilgyanta vizes diszperziójából és válogatott töltőanyagokból készült, koptató hatásoknak, UV sugárzásnak és a változó időjárási körülményeknek kiválóan ellenálló bevonatrendszerek. A rendszerelemek felhasználásra kész termékek, felvitelük módja leginkább a műgyanta padlóknál megszokotthoz hasonlítható.

A Mapecoat TNS sportpályák felülete rugalmas, kiváló játék-komfortot nyújt, és rétegrendjük biztosítja a labda tökéletes visszapattanását a felületről. Magas szintű műszaki jellemzőik a sportolók számára lehetővé teszik a futás közbeni hirtelen Irányváltoztatásokat, a stabilitás és csúszás közötti kiváló egyensúlyt, és magas szintű biztonságot nyújtanak a mozgás során.

A teljes termékcsalád elemei úgy kerülnek kiválasztásra, hogy sokcélú sport tevékenységre alkalmas rétegrendeket kapjunk.

A Mapecoat TNS rendszerek a következő elemekből épülhetnek fel:

Mapecoat TNS White Base Coat:
Félig rugalmas akrilgyanta kitöltő paszta vizes diszperzióban, válogatott töltőanyaggal alapréteg készítéséhez. A felület előkészítésére és kiegyenlítésére alkalmas a MAPECOAT TNS FINISH és MAPECOAT TNS URBAN színezett befejező rétegek felvitele előtt.

Mapecoat TNS Grey Base Coat:
Rugalmas vizes diszperziós akrilgyanta bevonó és kitöltő paszta vizes diszperzióban, SBR granulátummal és válogatott töltőanyagokkal, a felület alapbevonat készítéséhez és kiegyenlítéséhez.

A Mapecoat TNS Grey Base Coat alkalmas rugalmas alapréteg készítésére a Mapecoat TNS Finish színes befejező réteg felvitelét megelőzően.

Mapecoat TNS Finish:
Vizes diszperziós rugalmas akrilgyanta bevonó paszta vizes diszperzióban válogatott adalékanyagokkal különféle célú sportpályák felületének végső bevonatához.
Elérhető a színskálában szereplő 20 színben vagy kérésre egyéni színekben is.

Mapecoat TNS Line:
Vizes diszperziós rugalmas akrilgyanta festék vizes diszperzióban, válogatott töltőanyagokkal sportpályák és játékterületek kijelölésére.

A Mapei által kifejlesztett termékek lehetővé teszik, hogy a megrendelő igényeire szabottan tudjunk összeállítani egy komplett sportpálya bevonó rétegrendet, legyen az professzionális pálya vagy hobbi céljára használt pálya, vagy akár az ITF (International Tennis Federation - Nemzetközi Tenisz Szövetség) által minősített pálya.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretne többet megtudni a sportpálya bevonati rendszereinkről, keressen minket.

További információt a TNS sportpálya burkolati rendszerekről itt talál:
http://www.mapei.com/adv/HU/TNS/

További információ:
www.mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2018.02.06.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information