Wienerberger

Modern szaktanteremmel bővült a Vásárhelyi Pál Technikum

Átadták a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium új, minden szakmai igényt kielégítő tantermét, melynek elkészültét a Wienerberger összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatta. A vállalat és az oktatási intézmény a hazai szakképzés magas színvonalát és a szektorban lévő szakemberhiány csökkentését szem előtt tartva alakította ki a különleges helyiséget, ami fiatalos környezetben a jövő technológiáját nyújtja a diákok számára.



A Wienerberger kiemelten fontosnak tartja a hazai szakképzés támogatását, és ezt különböző eszközökkel támogatja is. Az építőanyaggyártó vállalat közel 18 millió forintnyi pénzbeli támogatással, és mintegy másfél millió forint értékű építőanyaggal segítette a szaktanterem létrejöttét a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumban. A támogatás és a hosszú távú együttműködés célja, hogy minél több, szakmáját szerető es értő, a modern technológiákat elméletben es gyakorlatban egyaránt tökéletesen elsajátító szakember képzése valósulhasson meg.

Az oktatóteremben a jövő építőipari szakemberei sajátíthatják el a legmodernebb építőipari technológiákat. A felújítás során korszerű, igényes és inspiráló környezet jött létre, ahol részleteiben láthatnak megépült falazatot vagy tetőszerkezetet a diákok. A Wienerberger AG vezérigazgatója az eseményen hozzájuk intézte szavait.



"Most a magyar fiatalokhoz szólok, hiszen ti jelentitek az ország jövőjét. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő eszközökkel támogassuk az oktatásotokat. Ez a Wienerberger szívügye is, hogy segítsünk nektek és felkészítsünk Titeket a jövő kihívásaira" - mondta Heimo Scheuch.

A legmodernebb anyagok és technológiák is, csakis a kiváló szakemberek munkája által alakulhatnak át minőségi épületekké. A most elkészült terem célja minél több, szakmáját szerető es értő, a modern technológiákat elméletben es gyakorlatban tökéletesen elsajátító szakember képzése, akikből jelenleg hiány van az országban.





"Biztosak vagyunk abban, hogy ez, a Wienerberger támogatásával elkészült tanterem és a vállalat által biztosított alapanyagok és szaktudás, segít majd abban, hogy az innen kikerülő diákok a megszerzett tudást a gyakorlatban is alkalmazni tudják, ezeket a kiváló alapanyagokat jó minőségű házakká és otthonokká alakítsák. A legújabb technológiák ismerete diákjainkat komoly szakmai előnyhöz juttathatja a hazai, sőt akár a nemzetközi piacokon is" - emelte ki Tarsoly József, a Wienerberger zRt. Igazgatóságának elnöke.

Az itt tanulók nem csak az iskolában szerezhetnek naprakész tudást. Az együttműködés keretein belül, a Szakképzési Centrumnak a tantermen kívül lehetőségük van a Wienerberger gyárában működő tetőfedő oktató centrum igénybevételére is. Az érdeklődők itt az elméleti oktatás mellett gyakorlati képzést is kapnak. A rendszeres gyárlátogatások során a diákok a késztermékek mellett azok gyártási- eljárásait és technológiáját is megismerhetik.




SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium
A Vásárhelyi Pál Technikum az ország egyik legnívósabb középfokú képzőintézménye. A szakirányok közül több is kuriózumnak számít az országban. Ezeket, vagy igazán kevés helyen vagy egyedülálló módon csak itt oktatják a fiataloknak. Ilyen például a fluidumkitermelő technikusi, vagy az útépítő technikusi képzés, vagy a legnépszerűbbnek számító magasépítő technikus szak. Az itt elérhető szakok lefedik a gazdaság jelentős részét: építőipar, bányászat és kohászat, környezetvédelem és vízgazdálkodás, illetve a mezőgazdasági ágazatokon belül is specializálódhatnak a tanulók. A Technikumunkban végzettek 70-80%-a felsőoktatásban folytatja tovább tanulmányait, ami kiemelkedő eredménynek számít a hazai szakképzésben.



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2022.12.01.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information