Bramac

Tetőfelújítás a BMI Bramac-kal

Becslések szerint több mint 800.000 kockaház áll ma is az országban, ezek hőszigetelése, fűtési rendszere és stílusa sem mindenben felel meg a modern kor követelményeinek. A BMI Bramac tetőcseréppel és síkpalával fedett tetők felújításán keresztül - videóval és esettanulmányokkal - mutatja be, hogyan válhat modern otthon ezekből az akár 40 éves épületekből, és válaszol a leggyakoribb, felújítások során megfogalmazódó kérdésekre is.


2021 a felújítások éve lett a BMI Bramacnál is: ezúttal a több mint 30 éves tetők energetikai szempontból történő korszerűsítéséhez nyújtanak segítséget a kockahazteto.hu oldalon összegyűjtött tartalmak. Egy házon a legnagyobb hőveszteség épp a tetőn keresztül jelentkezik, és így a tulajdonosok között is egyre többen ismerik fel a csere szükségességét. A megfelelő szigeteléstechnikával és gépészettel jelentős fűtési és hűtési energiát takaríthatnak meg, napelemek beépítésével pedig az áramszükségletet fedezhetik megújuló forrásokból.

A hatvanas évek kezdetétől egészen a nyolcvanas évekig épültek a "kockák", melyek korukból adódóan rászorulhatnak már a felújításra. Ezek eredeti fedése jellemzően síkpala, de változatos megoldásokat ismerünk. Lehet rajtuk agyagcserép, régi gyártású betoncserép, ritkábban hullámpala vagy bádoglemez. Az alatta található ácsszerkezet egyszerű és relatív tartós megoldásokból épül fel: a jellemző, minimálisan 10x10 centiméteres keresztmetszetű, esetenként gömbfa szarufák, vagy ennél nagyobb keresztmetszetű és szögletes formájú gerendák, és az általában meglévő erős székállás (oszlopokkal letámasztott derékszelemennel és viszonylag rövid szabad fesztávokkal) kiállja az idő próbáját.

A BMI Bramac négy sikersztorin keresztül mutat be különféle kockaház tetőfelújításokat a szakemberek és a tulajdonosok szemszögéből. Többek között például arra is választ adnak, hogyan alakítható ki egy kockaházon tetőtér - hiszen a sátortető forma miatt minden négyzetcentiméter számít - ha ilyen igény merül fel a tulajdonosok részéről.

Az esettanulmányokért, és a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokért látogasson el a https://kockahazteto.hu/ oldalra.




További információk:

BMI Magyarország Kft. www.bramac.hu


2021.04.13.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information