Knauf HírekKnauf KiadványokKnauf Műszaki adatlapokTeljesítmény nyilatkozatokKnauf Termékek

Knauf hírek:


Knauf - Csökkentse energiaköltségét 25 százalékkal akár egy nap alatt — mutatjuk hogyan!
Csökkentse energiaköltségét 25 százalékkal akár egy nap alatt — mutatjuk hogyan! 2023.11.27.
Egy átlagos család éves rezsikiadása meghaladhatja az egymillió forintot is, melynek 75 százalékát a fűtés- és hűtés költsége adja. A legtöbb házban a megfelelő szigetelés hiánya miatt az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. Ha nem akarjuk az utcát fűteni, már egy nap alatt is korszerűsíthetjük tetőnket, padlásunkat.

Knauf - Csökkentse rezsiköltségét - mutatjuk hogyan!
Csökkentse rezsiköltségét - mutatjuk hogyan! 2023.09.21.
Az elmúlt évek energiapiaci bizonytalansága, az elszálló energiaárak, mind megmutatták, mennyire fontos, hogy csökkentsük a saját energiafelhasználásunkat. Otthonunk szigetelésével nemcsak energiát és pénzt spórolunk, hanem annak értékét is növeljük. Falusi CSOK-kal és a hozzá kapcsolható államilag támogatott hitellel a kistelepüléseken a szigetelés finanszírozását is megoldhatjuk.

Knauf - Javult a helyzet, de még mindig túl sok erőforrást használ fel az emberiség
Javult a helyzet, de még mindig túl sok erőforrást használ fel az emberiség 2023.08.04.
Idén hat nappal később értük el a Globális Túlfogyasztás Napját, mint 2022-ben. Ez az a nap, amikor Földünk éves erőforrásai kimerülnek, ekkor lépi át az emberiség a fogyasztásának azt a mértékét, amit még a bolygó kizsákmányolása nélkül meg lehetne tenni, utána már a következő generációk tartalékait éljük fel. Ez a dátum az előző évhez képes ugyan most későbbre esett, de még így is hihetetlenül pazarló életmódot folytatunk. Épületeink a legnagyobb energiafogyasztók, a teljes hazai energiafogyasztás 32 százalékát lakóépületeink működtetése adja, ezen belül is jelentős részét az energiapazarló családi házak.

Knauf - Pusztán szigeteléssel is elérhetők a magyar klímacélok
Pusztán szigeteléssel is elérhetők a magyar klímacélok 2023.03.06.
Az Európai Unió energiapolitikájának legfőbb célja 2030-ra, hogy a tagországok 30 százalékkal csökkentsék a primerenergia felhasználásukat, valamint 40 százalékkal mérsékeljék az üvegházhatású gázok kibocsátását*. Ezeket a célokat Magyarországon már pusztán a családiház-állomány szigetelésével is elérhetnénk, ráadásul akár 50 százalékkal is csökkenhetnének a fűtési költségek.

Knauf - SZEGLEMEZES TETŐSZERKEZET SZIGETELÉSE SUPAFIL® LOFT FÚJHATÓ SZIGETELÉSSEL
SZEGLEMEZES TETŐSZERKEZET SZIGETELÉSE SUPAFIL® LOFT FÚJHATÓ SZIGETELÉSSEL 2022.11.23.
A mai épületekkel szemben támasztott egyik fontos követelmény a könnyen átrendezhető, flexibilis terek kialakítása, ami építészetileg gyakran csak nagy fesztávú lefedésekkel oldható meg. A szeglemezes fatartókat ezen igényekre fejlesztették ki. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az épület belső tere könnyen variálható, szabadon berendezhető maradjon. Emiatt nincs szükség belső teherhordó falra sem. A szeglemezes tető egyik alapvető épületszerkezetként kettős funkciót lát el: egyszerre födém és tetőszerkezet. A rácsostartók alsó öve adja az álmennyezet tartószerkezetét, ezáltal kiváltható a szilárd födém. Bizonyos esetekben - például alacsony hajlásszögű, mediterrán típusú tetőszerkezeteknél statikailag csak ilyen, vagy ehhez hasonló mérnöki szerkezetek alkalmazhatók. Az ilyen fedélszékekben a hagyományos ácsszerkezetekhez képest ráadásul kisebb a faanyagigény, kisebb a tető önsúlya.

Knauf - Újítsuk fel Európát!
Újítsuk fel Európát! 2022.11.22.
A 2011-ben elindított Renovate Europe (REC) - Újítsuk fel Európát*, olyan uniós szintű kommunikációs kampány, amely kizárólag az EU épületállományának célzott felújítására összpontosít, és az energiahatékony beruházások mellett kampányol. Célja, hogy 2050-ig 80 százalékkal csökkentse az EU épületállományának energiaigényét jogszabályok és a felújítási programok révén. A felújítások ütemének felgyorsítása kulcsfontosságú eszköz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, hogy az EU elérje a Párizsi Megállapodásban meghatározott célkitűzéseit, és jelentős előnyökkel jár az emberek, életminőségénekjavítására és a gazdaság számára.

Knauf - Az energiapazarló családi házak szinte eladhatatlanok
Az energiapazarló családi házak szinte eladhatatlanok 2022.10.26.
A Knauf Insulation és az Ingatlantajolo.hu portált is üzemeltető Otthontérkép Csoport most közös adatgyűjtésben* mérte fel az ingatlanpiac 2022 őszi állapotát. A rezsiköltségek drasztikus emelkedése növelte az energetikai korszerűsítések iránti keresletet. A szigetelés nélküli, korszerűtlen házak ma már nagyon nehezen eladhatóak. Sokkal inkább válságállók és inflációtűrők a szigetelt otthonok, amelyek akár 10-15 százalékkal is többet érnek a fővárosban és környékén és akár fele annyi idő alatt is értékesíthetők, mint a hasonló, korszerűtlen társaik - derül ki a friss kutatásból.

Knauf - ÚJFEHÉRTÓI TEMPLOM - MŰEMLÉK HŐSZIGETELÉSE
ÚJFEHÉRTÓI TEMPLOM - MŰEMLÉK HŐSZIGETELÉSE 2022.10.25.
Októberi hírlevelünkben a Knauf Insulation által forgalmazott SUPAFIL® termékcsalád alkalmazását mutatjuk be, nem mindennapi módon. Az Újfehértói Templom imatér feletti födémének hőszigetelése prémium minőségű újrahasznosított üvegből készült.

A munkát a Silver Insulation System Kft. csapata, Györök János építész- és szigetelő szakmérnök, ügyvezető igazgató vezetésével bonyolította le. Több évtizedes tapasztalat birtokában, a cég Magyarországon elsőként kezdett el foglalkozni az innovatív befújt technológiájú üveggyapot hőszigeteléssel. A Knauf Insulation SUPAFIL® termékcsaládjával professzionális szolgáltatást tudnak nyújtani a felhasználóknak.

Knauf - Egyre zajosabb bolygón élünk
Egyre zajosabb bolygón élünk 2022.10.05.
Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke*. Napjainkban az unió lakosságának 65 százaléka, a magyar lakosságnak pedig 40 százaléka él és dolgozik az egészséget is károsító 55 decibeles határértéknél nagyobb zajszint mellett. Európa lakosságának 1,4 százaléka pedig már olyan súlyos, 75 dB feletti zajterheléssel él együtt, amely meghaladja az egészségügyi határértéket**. Ezek a rendkívüli körülmények a visszafordíthatatlan halláskárosodás mellett idegrendszeri és agyi károsodással is járnak, nem beszélve az alvási zavarokból adódó fáradtságról vagy a magas vérnyomásról. Pedig a környezeti és beltéri zajok káros hatásai ellen korszerű hangelnyelő megoldásokkal védekezhetünk.

Knauf - CALIBRI LIGHTCSÖKKENTETT DECIBEL, MEGNÖVELT TERAFLOP
CALIBRI LIGHTCSÖKKENTETT DECIBEL, MEGNÖVELT TERAFLOP 2022.09.26.
A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség keretein belül megvalósuló országos szuperszámítógép rendszer, a HPC (High Performance Computing) egyik csomópontja korábban Debrecenben, az egyetem Kassai úti campusán, külön épületben kapott helyet.

Knauf - Háromszor annyi készház épült az elmúlt két évben
Háromszor annyi készház épült az elmúlt két évben 2022.09.14.
Az építőipari kapacitás-, és építőanyaghiány, illetve a megemelkedett anyag-, és energiaköltségek hatására az építtetők egyre nagyobb számban választják a méretre gyártott, kiváló szigetelésű könnyűszerkezetes, szerelt technológiás építési módot. Magyarországon jelenleg már az épülő házak 20-25 százaléka rendkívül energiatakarékos készház, ez az arány a korábbi években 10-15 százalék volt.

Knauf - ÖN IS RETTEG 2022 TELÉNEK REZSISZÁMLÁITÓL? ITT A LEHETŐSÉG, HOGY CSÖKKENTSE KÖLTSÉGEIT!
ÖN IS RETTEG 2022 TELÉNEK REZSISZÁMLÁITÓL? ITT A LEHETŐSÉG, HOGY CSÖKKENTSE KÖLTSÉGEIT! 2022.08.29.
Augusztusi hírlevelünkben a Knauf Insulation innovációját mutatjuk be, a Supafil termékcsaládot, mely prémium minőségű, újrahasznosított üvegből készült hőszigetelés.
A tervezési és kivitelezési munkát a Silver Insulation System Kft. csapata, Györök János építész- és szigetelő szakmérnök, ügyvezető igazgató vezetésével végzi. A 2010-ben alapított vállalkozás hőszigetelésre és vízszigetelésre specializálódott. Fújható hőszigetelésben a Knauf Insulation Supafil termékcsaládjával professzionális szolgáltatást nyújtanak.

Knauf - Ne égessük két végén az energiát!
Ne égessük két végén az energiát! 2022.07.27.
Idén egy nappal hamarabb* értük el a Globális Túlfogyasztás Napját mint 2021-ben. Ez az a nap, amikor Földünk éves erőforrásai kimerülnek. Bár a pandémia alatt 2020-ban ez a dátum augusztus végére esett, az azóta eltelt időszakban ismét hihetetlenül pazarló életmódot folytattunk. Épületeink a legnagyobb energiafogyasztók, a teljes hazai energiafogyasztás 32 százalékát lakóépületeink működtetése adja, ezen belül is jelentős részét az energiapazarló családi házak. Európában a hűtő- és fűtőberendezések rengeteg energiát igényelnek, a hűtés és fűtés együttesen az EU energiaszükségletének 50 százalékát teszi ki.

Knauf - Fire-teK® Duct Protect rendszer <br />Természetes tűzvédelem az Ön biztonságáért
Fire-teK® Duct Protect rendszer
Természetes tűzvédelem az Ön biztonságáért
2022.07.19.
Kedves Olvasó!

Ebben az évben most először nyílt lehetőségünk arra, hogy kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt egyik újdonságunkat megismertethessük Önökkel. A Fire-teK® Duct Protect 30-120°C elnevezésű rendszerünket, amelyet a legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárunkban Ecose® kötőanyaggal állítunk elő, kör keresztmetszetű szellőzőcsatornákhoz ajánljuk.

Knauf - Rengeteget energiát spórolhatnak a társasházak lakói is
Rengeteget energiát spórolhatnak a társasházak lakói is 2022.06.01.
A magyarországi épületek alig 5 százaléka többlakásos épület, ám ezekben az ingatlanokban lakik a magyar lakosság 40 százaléka*. Ezek az épületek felelősek hazánk teljes végső energiafelhasználásának 6 százalékáért. A társasházak energiahatékonyságának fejlesztése nélkül sem az energiaszegénység, sem a klímaválság kezelése nem lehet sikeres ma Magyarországon. Jelenleg a háztartások évi 4 milliárd köbméter földgázt fogyasztanak közvetlenül és a távhőszolgáltatáson keresztül. Az utóbbi négy év energiahatékonysági felújításai során megtakarított évi kétmilliárd köbméter földgáz jelenlegi értéke 3200 milliárd forint.


Hírek

Knauf - NEHEZEN "KIFARAGHATÓ" HŐSZIGETELÉSI HELYZETEK MEGOLDÁSA  FÚJT ÜVEGGYAPOT SZIGETELÉSSEL, TETŐTÉRBEÉPÍTÉS ESETÉN

NEHEZEN "KIFARAGHATÓ" HŐSZIGETELÉSI HELYZETEK MEGOLDÁSA ...

2022.05.23.
Knauf - SUPAFIL

SUPAFIL

2022.04.29.
Knauf - ZAJVÉDELEM A SPORTCSARNOKBAN

ZAJVÉDELEM A SPORTCSARNOKBAN

2022.03.24.
    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information