Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek

Wienerberger hírek:


Wienerberger - Ezek most a világ legelképesztőbb téglaépületei
Ezek most a világ legelképesztőbb téglaépületei 2024.06.10.
Idén 11. alkalommal adták át Bécsben a világ egyik legtekintélyesebb téglaépítészeti elismerését. A Wienerberger által életre hívott és kétévente megrendezett Brick Award-on a modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazzák a nemzetközi téglaépítészet független platformjaként. A nemzetközileg elismert építészekből álló zsűri 54 ország 743 pályázata közül választotta ki az öt kategóriagyőztes projektet.

Wienerberger - Brick Award 24 - Építészeti Szimpózium élő közvetítéssel
Brick Award 24 - Építészeti Szimpózium élő közvetítéssel 2024.05.13.
Vegyen részt az élőben közvetített Brick Award szimpóziumon, csatlakozzon be az arról folytatott beszélgetésbe, hogy az építészek és a jövőbe tekintő szakemberek hogyan nyitnak fenntartható távlatokat önmagukat helyreállító, regeneratív építőanyagok felhasználásával.

Wienerberger - Megjelent az Architectum legfrissebb száma! Töltse le vagy igényelje postán a Wienerberger nemzetközi építészeti magazinját!
Megjelent az Architectum legfrissebb száma! Töltse le vagy igényelje postán a Wienerberger nemzetközi építészeti magazinját! 2024.05.13.
Az Architectum kiadvány rendszeresen bemutatja az építészeti világ legfrissebb nemzetközi trendjeit, legizgalmasabb projektjeit és legkiemelkedőbb alkotásait.

Wienerberger - Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger
Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger 2024.04.17.
Az Európában elérhető legmodernebb technológiával működő, nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártó üzemet épít a Wienerberger. Hejőpapin egy 7300 m2 alapterületű csarnok, ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó gyártástechnológia, betonkeverő berendezés és egy hektáros, kültéri digitális raktár is létesül. A 12 milliárd forintból megvalósuló beruházással a vállalat egy teljesen új termékszegmensbe lép be, így a fejlesztés egyaránt fontos mérföldkő a vállalat és a régió ipari fejlődése szempontjából. A döntően exportra gyártó, CO2-semlegesen működő üzem 2025-ben kezdi meg működését évi 3 millió négyzetméteres kapacitással, amivel több mint 300 futballpályányi felület lehetne lefedni.

Wienerberger - Téglából épült kertes ház a magyarok álma
Téglából épült kertes ház a magyarok álma 2024.04.09.
Modern, téglából készült családi ház, távol a város zajától. Így képzeli el a magyarok többsége álmai otthonát, ha az árak nem számítanának — derült ki a Wienerberger friss, országos kutatásából. A valóságban a változó költségek és a kezdeti lépések bizonytalansága azonban sokakat elriaszthat már az építkezés gondolatától is. A legtöbben ráadásul meg sem tudják becsülni, mennyibe kerülhet álmaik otthonának felépítése, egy új szolgáltatással azonban pár kattintással mindez könnyen kiszámolható.

Wienerberger - Gyakorlat teszi a mestert... nagy sikerrel zajlik a Wienerberger szakmai képzéssorozata
Gyakorlat teszi a mestert... nagy sikerrel zajlik a Wienerberger szakmai képzéssorozata 2024.03.11.
A kőművesek, kivitelezők a Porotherm Rapid falazási technológiát 2024-ben országosan hat helyszínen sajátíthatták el el lépésről-lépesre, úgy hogy maguk falaztak, nem csak nézték azt. A vállalat szakembereinek meggyőződése, hogy ezek a szakmai ismeretek csak valódi gyakorlattal sajátíthatók el. A Porotherm Rapid képzéssorozat idei évre lezárult, de ha felmerül igény a szakemberek részéről, a cég nyitott újabb, kis csoportos tréningek szervezésére országszerte akár több helyszínen is.

Wienerberger - Európa egyik legmodernebb áthidaló- és gerendagyárát adta át Kőszegen a Wienerberger
Európa egyik legmodernebb áthidaló- és gerendagyárát adta át Kőszegen a Wienerberger 2024.02.12.
A teljes automatizálásnak köszönhetően még hatékonyabban és precízebben gyárt majd áthidalókat és födémgerendákat a kőszegi Wienerberger gyár. A mintegy 3,6 milliárd forintos beruházásból megvalósuló teljes megújítás egyaránt fontos mérföldkő a vállalat és a régió ipari fejlődése szempontjából. A döntően exportra gyártó üzem kapacitása évi 5 millió folyóméter, ami hosszabb, mint a Budapest és az Északi-sark közötti távolság.

Wienerberger - Az építőipari szakemberek folyamatos képzése szükségszerűség
Az építőipari szakemberek folyamatos képzése szükségszerűség 2023.12.14.
Más ágazatokhoz hasonlóan, az építőipar is rohamos tempóban és folyamatosan változik. Az új technológiák és eszközök megjelenése az építési folyamatok hatékonyságát, minőségét és fenntarthatóságát javítja. Új, könnyebb falazóelemek, fejlettebb kötőanyagok és szigetelőanyagok jelentek meg a piacon, amelyek teljesen új perspektívát nyitnak ezen a területen. Mindez a fejlődés pedig új lehetőségeket és kihívásokat teremt az iparban dolgozók számára. A Wienerberger mint az építőipari anyagok szakértője éppen ezért hangsúlyozza a hazai — országos és lokális — felnőttképzés fontosságát az ágazatban.

Wienerberger - Agyagbányától közlekedési csomópontig — A Széll Kálmán tér elképesztő története
Agyagbányától közlekedési csomópontig — A Széll Kálmán tér elképesztő története 2023.12.14.
Valószínűleg kevesen tűnődünk már azon, hogy miért olyan meredek a Széll Kálmán tér fala a Várhoz közel eső oldalán, vagy hogy miért kaptak Pesterzsébet Dunához közel eső utcái a téglagyártáshoz köthető neveket. Pedig Budapest történetét meghatározták a téglavetők, vagyis azok az üzemek, ahol eleinte kézzel, később pedig gépek segítségével készítették a város tégláit. Budán már a török időktől kezdve működtek téglavetők, és az akkor gyártott téglákat a fürdők és az erődítmények építéséhez használták. A 18. századtól kezdve pedig már a város számos pontján működtek ilyen üzemek, de ezek emlékét ma már csak az utcanevek és a történeti feljegyzések őrzik.

Wienerberger - Sötét, elegáns és kerámia: íme a Tondach Black Collection
Sötét, elegáns és kerámia: íme a Tondach Black Collection 2023.12.01.
A sötét tetőcserép nem csak elegáns, letisztult és modern, de kitűnő választás azoknak a szakembereknek vagy építtetőknek, akik a legújabb építési trendekhez igazodva választanák ki, vagy alakítanák át épületük tetejét. A Tondach Black Collection kínálatában elérhető a márka összes sötét színű kerámia tetőcserepe, amelynek segítségével könnyen eligazodhatunk a különböző méret, stílus, szín és forma között.

Wienerberger - Hiszünk az élethosszig tartó tanulásban!
Hiszünk az élethosszig tartó tanulásban! 2023.11.13.
A Wienerberger Zrt. a Porotherm, a Tondach, valamint a Semmelrock termékek gyártójaként kiemelten fontosnak tartja, hogy a kivitelező szakembereket - kőműveseket, tetőfedőket, burkolómestereket - folyamatosan képezze, termékújdonságairól informálja.

Wienerberger - Akár 30%-kal több fűtési energia takarítható meg ezzel a módszerrel
Akár 30%-kal több fűtési energia takarítható meg ezzel a módszerrel 2023.11.13.
Ma már az emberek nagy része tisztában van azzal, hogy egy jól szigetelt lakás vagy ház nemcsak komfortérzetet biztosít a hideg téli vagy forró nyári napokon, de a jól megválasztott anyagoknak köszönhetően a rezsiköltségeken is jelentős megtakarítás érhető el. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a megfelelő szigetelés nemcsak a nyílászáróknál, a padlónál és a tetőnél, de a falazatnál is épp ugyanolyan fontos, hiszen a házunk falán a fűtési energia majd 50%-a veszik el. Ebben pedig sokkal nagyobb szerepe van a téglának, mint elsőre hinnénk.

Wienerberger - Ezt a szolgáltatást minden kivitelezőnek ismernie kell
Ezt a szolgáltatást minden kivitelezőnek ismernie kell 2023.09.14.
Az építkezés során a precizitás és megbízhatóság éppolyan fontos, mint a jó minőségű alapanyagok. A Wienerberger, az építőipari anyagok szakértője ezt felismerve vezette be az "Első sor" szolgáltatását a Porotherm Rapid, vagyis a felfekvő felületükön síkra csiszolt termékek esetében, ami egyszerre teszi könnyebbé a kivitelezők munkáját és biztonságosabbá az építkezést. A vállalat szakemberei segítik a kivitelezőt a Rapid falazat első sorának kialakításában, az építkezés helyszínén mutatva be az innovatív, idő és víztakarékos Rapid technológiát - mindezt minden költségtől menetesen.

Wienerberger - Építse fel házát Rapid sebességgel!
Építse fel házát Rapid sebességgel! 2023.08.14.
Íme 5 érdekes tény a legkorszerűbb falazási technológiánkról, a Porotherm Rapidról!

Wienerberger - Így készíthet a tervező egyszerűen teljesítmény nyilatkozat kiírást
Így készíthet a tervező egyszerűen teljesítmény nyilatkozat kiírást 2023.07.17.
A jelenleg érvényben lévő építési jogszabályok szerint az építési a tervező feladata az épületbe betervezett építési termékek elvárt teljesítményjellemzőit rögzíteni. A jogszabályok nem nevezik meg konkrétan ezt a feladatot, a szakmában többféle elnevezés született rá: "teljesítmény nyilatkozat kiírás" vagy "CPR kiírás", illetve időnként "CPR specifikáció" kifejezéssel is találkozhatunk. Elég gyakori az "anyagkiírás, anyagspecifikáció", illetve "termékspecifikáció" megnevezés is.


Hírek

Wienerberger - FUTURE PAVING NEMZETKÖZI KONFERENCIA MEGHÍVÓ - Utolsó lehetőség a regisztrációra!

FUTURE PAVING NEMZETKÖZI KONFERENCIA MEGHÍVÓ - Utolsó ...

2023.06.08.
Wienerberger - Kimagasló számú magyar nevezés érkezett a világ legrangosabb téglaépítészeti díjára

Kimagasló számú magyar nevezés érkezett a világ ...

2023.05.11.
Wienerberger - Év Tájépítésze Díj 2023 - folyik a pályázati időszak, díjátadó májusban

Év Tájépítésze Díj 2023 - folyik a pályázati időszak, ...

2023.04.12.
Wienerberger - Fókuszban a gyakorlati ismeretek – lezárultak ez első negyedéves Wienerberger képzések

Fókuszban a gyakorlati ismeretek – lezárultak ez első ...

2023.04.12.
Wienerberger - Kiterjesztett valósággal segíti az építészeket a Wienerberger

Kiterjesztett valósággal segíti az építészeket a ...

2023.04.12.
Mapei - A legújabb design a fürdőszobában: SPC és LVT burkolatok alkalmazása

A legújabb design a fürdőszobában: SPC és LVT burkolatok ...

2023.03.06.
Wienerberger - Ingyenes szolgáltatással könnyíti meg a tervezést és az építkezést a Wienerberger

Ingyenes szolgáltatással könnyíti meg a tervezést és az ...

2023.03.06.
Wienerberger - Új termékekkel bővült a Porotherm Rapid portfólió

Új termékekkel bővült a Porotherm Rapid portfólió

2023.02.09.
Wienerberger - Már csak bő egy hónapig lehet jelentkezni az idei Brick Awardra

Már csak bő egy hónapig lehet jelentkezni az idei Brick ...

2023.02.09.
Wienerberger - Március közepéig lehet nevezni a jövő évi Brick Awardra

Március közepéig lehet nevezni a jövő évi Brick Awardra

2022.12.14.
Wienerberger - Modern szaktanteremmel bővült a Vásárhelyi Pál Technikum

Modern szaktanteremmel bővült a Vásárhelyi Pál Technikum

2022.12.01.
Wienerberger - Legyen Ön is a siker részese! Már lehet jelentkezni a Wienerberger 2023-as kivitelezőknek, tetőfedőknek és burkolómestereknek szóló szakmai képzéseire

Legyen Ön is a siker részese! Már lehet jelentkezni a ...

2022.11.09.
Wienerberger - Új filmekkel bővült a Wienerberger Porotherm videósorozata

Új filmekkel bővült a Wienerberger Porotherm videósorozata

2022.08.15.
Wienerberger - Júliustól már csak az energiahatékony házak jöhetnek szóba

Júliustól már csak az energiahatékony házak jöhetnek szóba

2022.07.08.
Wienerberger - Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

2022.07.07.
Wienerberger - "Nem akartunk egy hagyományos iparművészeti kiállítást, a tégla pedig önmagában is egy design elem"

"Nem akartunk egy hagyományos iparművészeti ...

2022.06.20.
Wienerberger - Rekordszámú projekt közül választották ki az idei Brick Award győzteseit

Rekordszámú projekt közül választották ki az idei Brick ...

2022.06.14.
Wienerberger - Átadták a Wienerberger kivitelezői programjának fődíját, egy Renault Mastert

Átadták a Wienerberger kivitelezői programjának fődíját, ...

2022.06.09.
Wienerberger - Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető

Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető

2022.05.12.
Wienerberger - Összefogás: 30 millió forintnyi termékadományhoz juthatnak a lakhatási problémákkal küszködő magyar családok

Összefogás: 30 millió forintnyi termékadományhoz juthatnak ...

2022.05.11.
Wienerberger - Tégla a művészetben - de nagyon másképp, mint ahogy gondolnánk

Tégla a művészetben - de nagyon másképp, mint ahogy ...

2022.05.10.
Wienerberger - Idén vehette át a tavaly elnyert Construma díjait a Wienerberger

Idén vehette át a tavaly elnyert Construma díjait a ...

2022.04.13.
Wienerberger - Tévhitek a falazásról - ezeket jó tudni az építkezés előtt

Tévhitek a falazásról - ezeket jó tudni az építkezés ...

2022.03.09.
Wienerberger - Porotherm Rapid technológia a fókuszban <br /> Teltházzal is biztonságban zajlott le a Wienerberger kivitelezői képzéssorozata

Porotherm Rapid technológia a fókuszban
Teltházzal is ...


2022.02.09.
Wienerberger - Teltházzal indultak a Wienerberger 2022-es szakmai képzései

Teltházzal indultak a Wienerberger 2022-es szakmai képzései

2022.01.13.
Wienerberger - 2022-ben is folytatódik a Wienerberger által 2021-ben életre hívott Porotherm Kivitelezői Program!

2022-ben is folytatódik a Wienerberger által 2021-ben életre ...

2022.01.13.
Wienerberger - Semmelrock Burkolómester szakmai képzés - 2022

Semmelrock Burkolómester szakmai képzés - 2022

2021.12.09.
Wienerberger - Magasrangú magyar állami kitüntetést kapott Heimo Scheuch, a Wienerberger konszern első embere

Magasrangú magyar állami kitüntetést kapott Heimo Scheuch, a ...

2021.11.11.
Wienerberger - Már álmaink háza is megvál­tozott a koronavírus hatására

Már álmaink háza is megvál­tozott a koronavírus ...

2021.10.13.
Wienerberger - A Wienerberger-csoport új szintre emeli a fenntarthatóságot

A Wienerberger-csoport új szintre emeli a fenntarthatóságot

2021.08.11.
Wienerberger - Gyorsítsa fel a munkálatokat Porotherm Rapid technológiával

Gyorsítsa fel a munkálatokat Porotherm Rapid technológiával

2021.07.13.
Wienerberger - Díjesőt hozott a tavasz vége a Wienerberger számára

Díjesőt hozott a tavasz vége a Wienerberger számára

2021.06.10.
Wienerberger - A digitális térben született a Wienerberger különleges téglája

A digitális térben született a Wienerberger különleges ...

2021.05.07.
Wienerberger - Csúcsra futott a Brick Awardra pályázók száma

Csúcsra futott a Brick Awardra pályázók száma

2021.05.06.
Wienerberger - Ismeretlen ismerős!

Ismeretlen ismerős!

2021.04.14.
Wienerberger - Tisztelt Építész Partnerünk!

Tisztelt Építész Partnerünk!

2021.04.14.
Wienerberger - A "hőhíd" és a nyílásáthidalások

A "hőhíd" és a nyílásáthidalások

2021.03.10.
Wienerberger - A Porotherm téglákkal most csak jól járhat!

A Porotherm téglákkal most csak jól járhat!

2021.02.11.
Bramac - Új hagyományt teremt idén a BMI Bramac és a BMI Villas

Új hagyományt teremt idén a BMI Bramac és a BMI Villas

2021.01.14.
Wienerberger - Porotherm és Tondach szakmai képzések - 2021

Porotherm és Tondach szakmai képzések - 2021

2020.11.11.
Wienerberger - Habarcs nélküli falazás - lehetséges?

Habarcs nélküli falazás - lehetséges?

2020.11.10.
Wienerberger - Pénzvisszatérítéssel járó vásárlói promóció új, kedvezőbb feltételekkel

Pénzvisszatérítéssel járó vásárlói promóció új, ...

2020.10.13.
Wienerberger - Együttműködés Profi alapokra helyezve!

Együttműködés Profi alapokra helyezve!

2020.10.13.
Wienerberger - A Sziléziai Egyetem televíziós karának az otthona lett a világ legjobb téglaépülete

A Sziléziai Egyetem televíziós karának az otthona lett a ...

2020.09.28.
Wienerberger - Erre építhet: pénzvisszatérítés Porotherm téglákra!  Most október 31-ig meghosszabítva

Erre építhet: pénzvisszatérítés Porotherm téglákra! ...

2020.09.10.
Wienerberger - Megújult, továbbgondolt forma, változatlan teherbírás! Ez a Porotherm A-10 NEO!

Megújult, továbbgondolt forma, változatlan teherbírás! Ez a ...

2020.07.13.
Wienerberger - Ötven ház verseng 2020 legjobb téglaépülete címért

Ötven ház verseng 2020 legjobb téglaépülete címért

2020.06.10.
Tondach - Pénzvisszatérítés Tondach tetőcserepekre!

Pénzvisszatérítés Tondach tetőcserepekre!

2020.05.18.
Tondach - A tető dísze lesz. És sokáig az is marad.

A tető dísze lesz. És sokáig az is marad.

2020.05.18.
Wienerberger - Végezze el a Wienerberger online kurzusát és szerezzen 1 MÉK pontot!

Végezze el a Wienerberger online kurzusát és szerezzen 1 MÉK ...

2020.04.14.
Wienerberger - Wienerberger Építészeti Nívódíj 2020

Wienerberger Építészeti Nívódíj 2020

2020.03.02.
Wienerberger - A "hőhíd" és a nyílásáthidalások

A "hőhíd" és a nyílásáthidalások

2020.02.12.
Wienerberger - Wienerberger Építészeti Nívódíj 2020

Wienerberger Építészeti Nívódíj 2020

2020.01.16.
    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information