Wienerberger

A digitális térben született a Wienerberger különleges téglája

A Porotherm X-therm fejlesztésében a BME kutatói is részt vettek

A Wienerberger a fejlesztési folyamatot és a végeredményt illetően is egyedülálló terméket vezet be a hazai piacra. A Porotherm X-therm téglát kizárólag itthoni szakértők és kutatók segítségével, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóival szorosan együttműködve alkották meg. A munka során olyan digitális modellezés és tesztelés zajlott, amely például a Forma 1-es autók fejlesztésére jellemző. Ennek eredményeként a tégla hőszigetelő képessége javult, és a hangszigetelési tulajdonságai is jelentősen növekedtek.




Új termékcsaládot, a Porotherm X-therm téglát mutatja be a napokban a Wienerberger hazai leányvállalata. Az ágazatban különlegesnek számító fejlesztési folyamat eredményeként született újdonságot a társaság a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) együttműködve alkotta meg. A munka számos tesztelési és modellezési folyamata kizárólag a digitális térben, egyedi szimulációk mentén zajlott.

"Büszkévé tesz minket, hogy egy világcég részeként, teljes mértékben a hazai fejlesztési potenciálra támaszkodva hoztunk létre egy, az ágazatban igazán különlegesnek mondható terméket. Nem csupán egy, a XXI. század igényeinek maximálisan megfelelő tégla született: a Porotherm X-therm a hőszigetelő képességének javulásával és környezettudatosabb fejlesztési folyamatának köszönhetően az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátás, vagyis a fenntartható fejlődési irányába is tettünk egy komoly lépést" - hangsúlyozta Potos János, a Wienerberger kereskedelemért és marketingért felelős igazgatósági tagja.

Az innováció és a folyamatos termékfejlesztés egy ilyen hagyományosnak mondható iparágban is rendkívül fontos. Az elmúlt időszakban a hőtechnikai előírások szigorodása miatt ugyanis egyre komolyabb hőszigetelési elvárásokat támasztottak a falazat és ezáltal a beépítendő téglákat gyártó vállalatok felé is. A vállalat szakemberei ezeket is szem előtt tartva, ezúttal olyan szimulációkat szerettek volna elvégeztetni, amelyek során a téglatest belső struktúráját vizsgálják.

A kutatókkal karöltve végül egy egészen új bordaszerkezetet hoztak létre, amely hatására javult a hőszigetelő képesség, és a hangszigetelés terén is komoly előrelépést értek el. Ráadásul egy erős, strapabíró, jól gyártható, a kivitelezés során a fizikai behatásoknak fokozottabban ellenálló tégla született. A méretpontosság ugyancsak növekedett. Ez végső soron azt eredményezi, hogy az építtető "kímélheti" a pénztárcáját, hiszen az építkezés összességét tekintve, akár kevesebb falazó- és vakolóhabarcsot kell felhasználnia, amely komoly megtakarítást jelenthet. A közös munka olyan eredményeket hozott, amely tovább erősítette a Wienerberger innováció iránti elköteleződését és a vállalat szakemberei már jelezték, hogy a fejlesztési munkákban a jövőben is szorosan szeretnének együtt dolgozni a Műegyetem kutatóival.






Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2021.05.07.
Porotherm Thermo áthidaló

Porotherm Thermo áthidaló

Beépített hőszigetelést tartalmazó, kerámiaköpenyes előfeszített ...

Porotherm Rapid bekötőszalag

Porotherm Rapid bekötőszalag

Rozsdamentes acél, 2,2 cm széles, 30 cm hosszúságú speciális 0,6 mm ...

POLARIS SAROKLAPKA

POLARIS SAROKLAPKA

Homlokzati klinker saroklapka Fekete tarka szín, gépi készítésű, sima ...

WASSERSTRICH SPECIAL E2 (LATHI KOHLE)

WASSERSTRICH SPECIAL E2 (LATHI KOHLE)

Homlokzati tömör burkoló tégla Fekete tarka szín, kézi vetésű, ...

PASTORALE LAPKA

PASTORALE LAPKA

Homlokzati burkoló lapka Vörös és fekete szín, kézi készítésű, ...

AGORA ZILVERGRIJS LAPKA

AGORA ZILVERGRIJS LAPKA

Homlokzati burkoló lapka Szürke szín, kézi vetésű, rusztikus ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information