Wienerberger

Brick Award: ismét lehet pályázni a világ egyik legkomolyabb téglaépítészeti elismerésére

Január közepén megnyílt a pályázati lehetőség a Brick Award új, 2022-es felhívására. A díjat ma már a világ egyik legnagyobb értékű téglaépítészeti elismeréseként tartják számon. A pályamunkákat április 8-ig lehet benyújtani a szakmai zsűri számára.




A Brick Awardnak kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a kerámia építészet évről-évre készülő remekeire. Ezen túl bemutassa, hogy a tégla és a cserép magával ragadóan és innovatívan használható a falak, homlokzatok, tetők és burkolatok építésére. A Wienerberger által 2004-ben életre hívott, ám hangsúlyozottan független zsűri által odaítélt elismerés új, immár tizedik kiírását január közepén nyitották meg, míg a pályamunkákat április 8-ig lehet benyújtani. Ennek pontos feltételei és részletei a www.brickaward.com oldalon érhetőek el.

Pályázni a következő linken lehet: https://brickaward22.submit.to/register/

Ahogyan azt a zsűri minden évben hangsúlyozza: a pályamunkák leadása ingyenes, semmilyen anyagi kötelezettséget nem ró az alkotókra. A tervek szerint a beérkező munkákból az év második felében választják ki a döntős alkotásokat, majd a jövő év elején Bécsben adják át a győzteseknek az elismerést.

Ahogy legutóbb, úgy ezúttal is öt kategóriában hirdetnek majd győztest - Sharing public spaces (Megosztott terek), Living together (Közösen, együtt élve), Feeling it home (Mintha otthon lennél), Working together (Közös munka) és Building outside of the box (Eredeti ötletek) -, illetve ezek közül választják ki a nagydíjas alkotást is.

A kétévente odaítélt Brick Award magas szakmai presztízsét tükrözi, hogy a legutóbbi pályázatra 55 országból csaknem 650 munkát neveztek az alkotók. Ezek közül a tavaly nyári előválogatáson 50 épület került be a döntőbe. A 2020. évi fődíjat végül a Sziléziai Egyetem Krzysztof Kieślowskiról elnevezett, Katowicében található rádiós és televíziós karának épülete nyerte el. Az ingatlan három építészeti iroda a spanyol BAAS, és két lengyel, a Grupa 5 és a Małeccy közös munkája.

A Brick Awardon a hazai építészek is komoly eredményeket értek már el. A Cságoly Ferenc és Keller Ferenc által tervezett, a pécsi Barbakán tér 5-6. alatt található lakó- és irodaépület ugyanis 2006-ban a fődíjat, vagyis a zsűri nagydíját nyerte el.

Érdekes videókat, a korábbi évek nyerteseit bemutató összefoglalókat a következő linken böngészhetnek az érdeklődők: www.brickaward.com



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2021.02.12.

Tondach HírekTondach CADTondach ProspektusokTondach Mérnök-szaktanácsadókPartnerkeresőTondach Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information