Sika Hungária Kft.
SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN



SCHÖNOX® AB SZIGETELŐ ÉS ELVÁLASZTÓ RÉTEG

Magyarországon a SIKA Hungary kínáltában 2018-tól ismét megtalálhatók a kiváló német minőséget nyújtó SCHÖNOX termékek.
A SIKA a nagy múltú SCHÖNOX márka 2014-es megvásárlásával tovább erősítette pozícióját, a SIKA prémium minőségű porfoliója jelentősen kiszélesedett mind a hideg, mind a melegburkolati ragasztók területén.


Azoknak a kivitelezőknek, szakiparosoknak, akik a nagy volumenű, komplex projektek esetében is időveszteség nélkül, kifogásolhatatlan minőségű munkát szeretnének átadni megrendelőiknek különösen jó hír a SCHÖNOX SIKA rendszerbe integrálása. Az integrálással a vízszigetelő rendszerek, csemperagasztók, padlóburkolat ragasztók, fugázóanyagok mellett megjelentek a a legkülönbözőbb körülmény között is megbízható eredményt nyújtó kiegyenlítő anyagok, esztrichek, alapozók és fali glettanyagok.


SCHÖNOX® AB

SZIGETELŐ ÉS ELVÁLASZTÓ RÉTEG

TERMÉKLEÍRÁS

Repedésáthidaló- és vízhatlan szigetelő- és feszültségleépítő lemez nagy szakítószilárdsággal rendelkező polietilén fóliából, kétoldalú laminált filc kasírozással, normál és nagy igénybevételnek kitett vizes helyiségek és úszómedencék szigeteléséhez. A SCHÖNOX AB lemez felülete nagyon jó tapadást biztosít a SCHÖNOX csemperagasztó termékeknek. A SCHÖNOX BALTERRA® rendszer része. Bel- és kültéri felhasználásra. Hatóságilag jóváhagyott vizsgálati tanúsítvánnyal rendelkezik A, B és C terhelési osztályokban. Teljesíti az ETAG 022 szabvány követelményeit.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A SCHÖNOX AB különösen alkalmas vízszigetelő komponensként:



Útmutató: A ZDB munkalap szerinti B0-s vízterhelési osztályban való alkalmazás esetén a SCHÖNOX AB felhordható erkélyekre és teraszokra (tetőteraszokra nem, mert itt speciális szerkezeti mérésekre van szükség) SCHÖNOX MSE és SCHÖNOX EP DRAIN alá (kérjük, olvassa el a megfelelő termék adatlapokat).

Tetőteraszok, loggiák vagy hasonló, lakott helyiség feletti területeket a szabvány, valamint a lapostető irányelvei szerint kell szigetelni. A SCHÖNOX AB nem helyettesíti a szabvány szerinti szerkezeti szigetelést.

ALAPFELÜLETEK

A SCHÖNOX AB alkalmas az alábbi alapfelületeken:



TERMÉKELŐNYÖK



TERMÉKADATOK

MEGJELENÉS

SZÍN
szürke

CSOMAGOLÁS
30 m-es tekercs
10 m-es tekercs


TÁROLÁS

TÁROLÁSI FELTÉTELEK / ELTARTHATÓSÁG
A SCHÖNOX AB-t hűvös, száraz körülmények között és vízszintes helyzetben tárolja. Eltarthatósága 2 év.


MŰSZAKI ADATOK
LEMEZ SZÉLESSÉGE
1 m

TEKERCS HOSSZA
30 m és 10 m

ANYAGVASTAGSÁG
kb. 0,5 mm

TÖMEG
egységnyi területre jutó tömeg kb. 280 g/m2

HŐELLENÁLLÁS
-30 °C-tól +90 °C-ig

FELSZAKÍTÁSI NYOMÁS
3,9 bar

SD-ÉRTÉK
páradiffúziós ellenállással egyenértékű légréteg vastagság
> 96 m, ETAG 022 szerint bevizsgálva

UV-ÁLLÓSÁG
legalább 500 óra


RENDSZERINFORMÁCIÓ

ALKALMAZÁSI UTASÍTÁS
ALKALMAZÁSI HŐMÉRSÉKLET

Minimum +5 °C

ALAPFELÜLET MINŐSÉGE


ALAPOZÁS
Az alapozásra vonatkozó információért lásd a 8.46, SCHÖNOX iFIX™ termék adatlapot.

FELDOLGOZÁSI ELJÁRÁS

Feldolgozás az abP P-5121/802/11-MPA-BS engedélynek megfelelően, SCHÖNOX iFIX™-el együtt alkalmazva:



SCHÖNOX AB használata az építési hatóság által szabályozott, C osztályú területen:



Feldolgozás az abP P-5180/861/11-MPA-BS engedélynek megfelelően:




SCHÖNOX AB alkalmazása elválasztóként:



MEGJEGYZÉSEK A FELDOLGOZÁSHOZ, KORLÁTOZÁSOK



MÉRÉSI ÉRTÉKEK
Ebben a Termék Adatlapban közölt műszaki adatok laboratóriumi vizsgála-tok eredményein alapulnak. Az aktuális mérési eredmény az eltérő körül-mények miatt ettől kissé eltérhet


BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK
Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó biztonsági adat-lapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezése-ket be kell tartani.


JOGI TUDNIVALÓK
A SCHÖNOX termékek alkalmazásához és végfelhasználásához kapcsolódó információkat és különösen az ajánlásokat a Sika jóhiszeműen biztosítja a jelenleg rendelkezésre álló ismeretei és tapasztalatai alapján arra az esetre, amennyiben a terméket a szokásos körülmények között kezelik, használják, tárolják. Ezen információkból, bármilyen írásos javaslatunkból, illetve más tanácsunkból a helyszíni körülményekben lévő különbségek természete miatt semmilyen az értékesítésre vagy adott célra való megfelelőségre vonatkozó garancia, vagy jogi vonatkozásból eredő kötelezettség nem származtatható. Harmadik fél tulajdonjogát figyelembe kell venni. Minden megrendelést elfogadunk a jelenlegi értékesítési és szállítási feltételek szerint. A felhasz-nálónak minden esetben az adott termék legfrissebb Termék Adatlapját kell figyelembe vennie, amit szívesen rendelkezésére bocsátunk.
Ebben a Termék Adatlapban közölt adatok megfelelnek a nyomdába adás időpontjában rendelkezésre állóknak. Amennyiben eltérés mutatkozik a műszaki adatlapon szereplő, valamint a szállítmány címkéjén lévő adatok között, úgy minden ilyen esetben a címkén szereplő adatok a mértékadóak. Ilyen és hasonló kérdéses esetekben kérjük, érdeklődjenek vevőszolgála-tunknál. A kivitelezési és bedolgozási utasítást kérjük pontosan betartani, mivel az anyagra vonatkozó minőségi garanciánk csak az előírás szerinti fel-hordás, bedolgozás, felhasználás esetén érvényes.


Amennyiben biztos alapot adó, nagy tapasztalati háttérrel rendelkező gyártrói megoldásokat keres a hideg- és melegburkolás területén, akkor válassza Ön is a SIKA SCHÖNOX termékeit!

További információért kérjük lépjen kapcsolatba területi képviselőinkkel:
SIKA területi képviselők

Termékkatalógusunk az alábbi linken tekintehtő meg:
SCÖNOX termékek és megoldások



További információk:

www.sika.hu
      telefon: +36 (1) 371 2020
      email: info@hu.sika.com


2019.02.13.

Sika HírekSika KiadványokSika Termékek és megoldások Sika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Sika hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information