Sika Hungária Kft.
Üzembiztos padlómegoldás élelmiszerpiari fejlesztésben

Amikor a családi manufaktura ipari méretekre vált, nagy lépést tesz az üzemi körülmények folyamatosan magas szinvonalú és biztonságos fenntartása érdekében is. Ez jellemezte a békési Prevail Co Kft. anyagválasztását is új üzemének építése során. Az új üzem 4000 négyzetméteren biztonságos SIKAFLOOR 390 rendszerű műgyanta padlót kapott.


A húsz éve családi vállalkozásként működő Prevail Co. Kft. kinőtte korábbi telephelyét, ezért közel egy éve új üzem építésébe kezdett részben állami támogatásból. A fejlesztés egyik mérföldköve a tisztatér padlózatának kialakítása, amihez a cég a Sika Hungária Kft. Sikafloor rendszerét használta. Az új üzemben készülő édességek egyrészről hazai multi láncokhoz, másrészt export útján főként osztrák, román, szlovák piacra kerülnek. Az Európai Parlament 852/2004/EK számú élelmiszierhigiéniáról szóló rendelete a szigorú HACCP rendeletekkel összhangban szabályozza azt a környezeti biztonságot, ami az élelmiszeripari eljárások és a gyártás során alkalmazott padlóbevonatok vonatkozásában is igen magas követelményszintet határoz meg. Így a Prevail Co. Kft. új édesipari üzemének is biztonsági szabványok által előírt higiéniai követelményeknek kellett megfeleltetnie a padlózatát is. A Sikafloor 390 termékek az élelmiszerhigiéniára és biztonságra vonatkozó előírásoknak megfelelő, célirányosan fejlesztett rendszere kiváló választásnak bizonyult, mert a könnyű tisztíthatóság és gyakori tisztítással szembeni ellenállás mellett a Sikafloor termékkel kialakított felület csúszásmentes, ellenáll a mechanikus behatásoknak, áthatolhatotlan a folyadékok és az olaj számára, teherbíró és nem utolsó sorban: szép, esztétikus. Ez is fontos szempont, amikor közel hetven dolgozó ergonómiai érintettségét vizsgáljuk. Ehhez persze az is kell, hogy jó szakember kezébe kerüljön az innovatív anyag: a felhordáshoz szakértelem szükséges. A békési csokoládéüzem fejlesztésénél találkozott a fejlesztői motiváció az innovatív anyaggal és a jó kivitelezővel, ez az összhang biztosítja a tartós, üzembiztos megoldást az ipari padlófelület dícséretes végeredményében. A választott Sikafloor 390 termék főbb rendszerjellemzői: önterülő és többrétegű típus, magas vegyszerállóság és hőállóság, valamint magas kopásállóság és mechanikai szilárdság. A kivitelezést a Kecskeméti Kft. szakemberei végezték.További információk:

Simon Barna
Mérnök értékesítő

30/638-0001
simon.barna@hu.sika.com
www.sika.hu


2020.04.16.

Sika HírekSika KiadványokSika Termékek és megoldások Sika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Sika hírek:


Betonpadlók felújítása SikaScreed HardTop-65 esztrichhel      2022.11.04.

Az évekig tartó használat után a beton gyakran javításra szorul, vagy akár el is kell távolítani és újraépíteni. A Sika tökéletes esztrich portfóliót kínál az ipari és kereskedelmi padlóburkolatok építéséhez és felújításához. Különösen alkalmasak olyan felújítási projektekhez, ahol a gyors üzembe helyezés és a legmagasabb minőségű esztrich szükséges. A SikaScreed HardTop termékcsalád habarcsaival a betonfelújítás nagyon gyorsan és gazdaságosan elvégezhető.


Az ETA bevizsgálással rendelkező Sika CarboDur szénszálas szerkezetmegerősítő rendszer tűzvédelme      2022.10.05.

A tűzállóság a szerkezeti elem (pl. oszlop, gerenda) vagy annak egy részének teljesítményére vonatkozik és nem az őket alkotó anyagokra egymástól függetlenül (beton, acél vagy szénszálas anyag). A ragasztott CFRP (szénszál erősítésű polimer) lamellák használatához kapcsolódó gyakori hiba, hogy azt gondoljuk, hogy a CFRP tűz elleni teherbírásának meg kellene felelnie a szerkezeti elemtől elvárt ellenállósági időtartamnak, ami nem megfelelő (pl. egy 90 perces tűzállóságú oszlopnak képesnek kell lennie a meghatározott időtartamban a várható terhek felvételére, de a beton, az acél és a CFRP egyéni teherbírása teljes időtartam alatt nem korlátozott egyenként).


Sika mennyiseg kalkulator      2022.09.01.

Fedezd fel legújabb Sika csemperagasztó és fugázóanyag mennyiségszámítási kalkulátort, mellyel könnyedén kiszámíthatod mennyi csemperagasztóra illetve fugázóanyagra lesz szükséged a burkolási munkálatok során!


Sika rögzítési terv késztési szolgáltatás      2022.06.02.

A Sikánál saját fejlesztésű szoftverrel készítik el a lapostetős épületek szélszívás elleni rögzítési tervét. Lehetőség van mind a hagyományos, mind a leterhelt, mind pedig a ragasztott technológiájú tetőszigetelés rögzítési tervének pontos elkészítésére.


A SIKA ÚJRAGONDOLTA A POLIURETÁNT - ÚJ PURFORM® TECHNOLÓGIA RENDKÍVÜL ALACSONY MONOMER TARTALOMMAL      2022.05.05.

Purform® márkanév alatt 2022. márciusától a Sika bevezeti újonnan kifejlesztett poliuretán technológián alapuló tömítő- és ragasztóanyag termékeit. Az új technológia növeli a poliuretán termékek fölényét mind szilárdság, mind tartósság tekintetében, valamint rendkívül alacsony monomer tartalma révén. Ez utóbbi fenntarthatóbb termékek előállítását teszi lehetővé a Sika számára, melyek megfelelnek a holnap környezetvédelmi és egészségügyi szabályozásainak.


Vízszigetelési megoldások az alépítménytől a lapostetőig      2021.09.13.

Minden munkánál meg kell találni a legmegfelelőbb vízszigetelési rétegrendet, amellyel kézben lehet tartani a víz irányítását. Ha a víz irányítása kicsúszik a kezünk közül, akkor a szerkezetekbe beszivárgó víz költséges és akár visszafordíthatatlan károkat is okozhat.


Sopron, M85 alagútépítés lőtt beton munkái      2021.07.08.

Az M85 autóút Fertőrákos csomópont - Sopron országhatár közötti Sopron elkerülő szakaszán a lehetséges nyomvonal variációk szűkössége miatt a Bécsi domb alatti alagútépítésre esett a választás. A kivitelezést az SDD Konzorcium végzi, melynek tagjai a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. A kivitelezés során két egyenként 780 méter hosszú alagút kerül kialakításra. Az alagútépítés előkészítő munkálatai és régészeti feltárások 2019 tavaszán kezdődtek, míg a tényleges fejtési munkálatok 2020 novemberében indultak.


Csináld tökéletesen! Fugázás kompromisszumok nélkül!      2021.06.07.

Egy szakszerűen felépített hidegburkolási rétegrendnek a professzionális vízszigetelés-, ragasztás- és tömítés mellet a professzionális fugázás is meghatározó része. Számos versenytárssal ellentétben a Sika koncepciója nem az, hogy meglévő, hagyományos, flexibilis hagyományos kötésidővel, szűkebb felhasználási területtel rendelkező fugázót alakítanak át, végeznek azon folyamatosan "ráncfelvarrásokat", hanem a fugázóhabarcsokkal szembeni műszaki elvárásokat csoportokra osztva több fugázócsaládot is kifejlesztenek.


A Sika Sarnaweld indukciós rögzítés hosszú távú biztonságos megoldást nyújt      2021.05.07.

A mechanikusan rögzített műanyaglemezes tetőszigetelési rendszereknél az egyik legfontosabb tényező a szélterhelés, ezért a tetőszigetelő lemez rögzítését úgy kell méretezni, hogy az ellenálljon a szél nyomó- és szívóhatásainak is.


SIKA VÍZSZIGETELÉS: SIKAPROOF A+ - AZ ÚJ GENERÁCIÓS VISSZATAPADÓ VÍZSZIGETELÉSI RENDSZER      2021.03.29.

Tudja mit takar az új generációs, kétszeresen visszatapadó mechanizmussal működő alépítményi vízszigetelő megoldás?


Minden egy helyen! Megújult a Sika Hungária Kft. weboldala. Áttekinthető, friss tudástár, Sika Akadémia várja a szakembereket      2020.12.07.

A szakemberek számára a korábbiaknál áttekinthetőbb formában, tematikusabb elrendezésben áll rendelkezésre a Sika Hungária Kft. weboldala. A csatornán folyamatosan felkerülnek a hazai és nemzetközi szakmai újdonságokat bemutató filmek, szakmai kiadványok.


Új MonoTop® csökkentett ökológiai lábnyomú betonjavító habarcs rendszer a Sikától      2020.11.09.

A Sika a világ minden táján, így Magyarországon is egyre nagyobb mértékben törekszik arra, hogy a nagyobb teljesítmény mellett új termékei járuljanak hozzá a fenntarthatóbb fejlődéshez, a környezeti hatások csökkentéséhez. Ez különösen igaz a szakemberek körében a széles porfoliót átölelő betonjavító és betonszerkezet javító Sika anyagrendszer esetében. A cég a korábbi MonoTop®-910N, 412N és 723 N termékeit felváltja olyan újakkal, melyek optimális kombinációját jelentik a fenntarthatóságnak és a magasabb műszaki teljesítménynek.


SIKA AKADÉMIA WEBINÁR SOROZAT - "TERVEZÉSI HIBÁK" ÉS INNOVATÍV SIKA MEGOLDÁSOK A VÍZSZIGETELÉSI RENDSZEREKTŐL A PADLÓRENDSZEREKIG      2020.10.08.

A tervezőknek egyre nehezebb a dolguk a rájuk zúduló információk rendszerezése, kiszűrése miatt, egyre több időt és energiát igényel megkülönböztetni a hasznost a feleslegestől. Ezért a SIKA egy őszi webinár-sorozat keretében a közhelyeket kerülve, az innovációra helyezve a hangsúlyt, öt rendkívül érdekes területen látja el a tervezőket a napi tervezési munkába beépíthető, aktuális információkkal. A sorozat érdekessége, hogy az innovatív megoldások ismertetése mellett, bemutatja a tervezési munkák során tapasztalt gyakran előforduló "tervezési hibákat"is.


Megérkezett a Sika Boom purhab­­-család Magyarországra is      2020.09.07.

A Sika tömítő-ragasztó és rögzítő termékek tekintetében eddig sem volt kérdés a minőség. Gondoljunk csak a már jól bevált...


Tópark épületkomplexum - Ultra­­modern ragasztástechnika biztosítja hazánk leginnovatívabb építési projektjét      2020.07.15.

2019 végén befejeződött a nagyszabású Tópark beruházás Törökbálint határában, melyben 300 lakás, több mint 50 ezer négyzetméternyi iroda és 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi egység mellett óvoda, szálloda, és konferenciaközpont épült fel, így létrehozva Magyarország legnagyobb hazai ingatlanfejlesztését, melyben a Sika több épületben is érintett volt a hazai piacon teljesen egyedülálló innovatív ragasztási technológiájával, míg a szakkivitelezést a Schal Tech kft. bonyolította.


A modern külső és az innovatív technológia násza lett a Graphisoft Southpark      2020.07.07.

Óbuda egyik legmodernebb ékessége, a 2018 nyarán épült Graphisoft Southpark irodatömbje már kívülről is üde színfolt Budán izgalmas, vidám megjelenésével, modern vonalaival és a tér emberléptékű, élhető beosztásával, mellyel minden arra járó figyelmét egy pillanat alatt megragadja. A komplexum fogadóépületének eleganciáját és egyediségét több díjjal is jutalmazták már, mint a Budapesti Építészeti Nívódíj és a Mies van der Rohe díj.


Szigetelés, burkolás főműsoridőben!      2020.06.16.

Amikor gyorsan kell jó döntést hozni, az információdömping inkább hátrány, mint előny. Ezért a Sika, SIKA AKADÉMIA néven a nyár folyamán könnyen érthető, gyakorlatias, online előadássorozat keretében tisztázza a helyzetet, és bemutatja a hidegburkolás során tapasztalt "elcsúszási pontokat". Június 24-én egy olyan hiánypótló bemutatót tekinthetnek meg a szakemberek, ahol kielemezzük a nagyméretű lapok és természetes kövek alkalmazásánál előforduló hibákat. Emellett ragasztástechnológiai bemutatót is láthatnak majd olyan praktikákkal, melyekkel elkerülhető a laptorlódás, vékony paláknál a hullámosodás és a kivérzés. Tapasztalataink alapján sokakat érdeklő témával foglalkozunk még a június 30-i és a július 8-i webinárokon is, a Sika szakemberei a professzionális szintű hidegburkolási rendszer építésére adnak tanácsot külön az új és a felújított teraszokra vonatkozóan.


Tudja, hogy a bitumenes lemezekkel teljessé vált a Sika vízszigetelési rendszer kínálata?      2020.06.15.

Ismerje meg az innovatív, hosszú élettartamú SikaBit tető-és alépítményszigetelési bitumenes rendszereket! Tekintse meg a SikaBit rendszert bemutató kiadványt, győződjön meg a rendszer előnyeiről.


Hatékony megoldás a mélyépítési szerkezetek vízszigetelésére      2020.05.13.

Az olyan mélyépítési szerkezetek, melyek agresszív talajviszonyoknak és jelentős igénybevételnek vannak kitéve, vagy amelyeknél a porszáraz belső környezet és a tartós, hosszú élettartam az elvárás, ott kulcsfontosságú egy megbízható és nagy teljesítményű vízszigetelési rendszer alkalmazása. A vízszigetelési rendszernek biztosítania kell a betonszerkezet védelmét is a talajban, és a talaj- vagy tengervízben lévő agresszív természetes anyagok és gázok esetleges káros hatásaival szemben.


Üzembiztos padlómegoldás élelmiszerpiari fejlesztésben      2020.04.16.

Amikor a családi manufaktura ipari méretekre vált, nagy lépést tesz az üzemi körülmények folyamatosan magas szinvonalú és biztonságos fenntartása érdekében is. Ez jellemezte a békési Prevail Co Kft. anyagválasztását is új üzemének építése során. Az új üzem 4000 négyzetméteren biztonságos SIKAFLOOR 390 rendszerű műgyanta padlót kapott.


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information