Praktikus közösségi terek - időtálló utcabútorok
2022.09.13.

A modernkori közterek kulcsszerepet játszanak a közösségi élet kialakulásában. A városok lakói egyre intenzívebben és sokoldalúbban használják a köztereket, ezért a tervezőknek és fenntartóknak új kihívásokkal és igényekkel kell szembenézniük.


A változó köztérhasználati szokások miatt a közterek, parkok és utcák hagyományos utcabútorait, mindinkább felváltják a komplett megoldások, melyek jól alkalmazkodnak a folyamatos, minden évszakra kiterjedő igénybevételhez




URBANIUM

A közterületek, utcák, terek, parkok berendezési tárgyainak elsődleges célja, hogy kényelmesebbé tegyék a köztéri időtöltést és támogassák a közösségi élet kibontakozását.

Az Alex Fémbútor Kft. legújabb terméke az URBANIUM, a klasszikus pergola újragondolása, 21. századi utcabútor, a "smart city" fejlesztési trendekhez illeszkedő okos pont. Moduláris kialakítása révén, a választható S és L Modul elemkészletéből összeállítva, az adott helyszínre és a kívánt funkciókra tervezhető, a használók igényei szerint testre szabható.

Alkalmas lehet a helyi lakosság és a látogatók naprakész tájékoztatására, funkcionálhat köztéri találkozóhelyként, de elsősegély pontként is.

Az URBANIUM legfőbb jellemzője a visszafogott design és a modularitás. A klasszikus pergola lamellás rendszeréből kiindulva, a légies és transzparens kialakítás volt az elsődleges cél, annak érdekében, hogy a szerkezet a modern és a történelmi környezetben is megállja a helyét. Az ‘S’ és ‘L’ modul könnyed kombinálhatóságával, az opcionálisan választható elemekkel (pad, asztal, szék, könyöklő, esőtető), az egyedi igényekhez igazodva, szinte végtelen konfiguráció és telepítési forma kialakítható.

Fontos szerepet tölthet be a településmarketingben is, hiszen a helyi kulturális értékek, a helytörténeti leírások, látványosságok, turisztikai információk bemutatására is hatékony megoldást nyújt.




URBANIUM


NORD

Az utcabútorok elsődleges célja a közterületek használatának ösztönzése, a köztéri időtöltés kényelmesebbé tételével a közösségi élet, a társadalmi kapcsolatok erősítése. A jól karbantartott és kényelmes utcabútorokkal felszerelt köztéren szívesen és gyakran időznek az emberek.

A NORD termékcsaládban a különböző méretű kültéri padok könnyed, légies hangulatot kölcsönöznek a térnek, ugyanakkor kiemelkedő szilárdsági jellemzőkkel rendelkeznek. Ellenállnak mind az időjárás, mind a fokozott igénybevétel viszontagságainak.

Gondozásmentes WPC-lécekkel rendelhetők, melyek előnye az UV, gombásodás, pára és vízzel szembeni ellenállóság, s melynek köszönhetően a bútorcsalád minden tagjára, az Alex Fémbútor Kft. 60 hónap gyártói garanciát vállal.




A modern, minőségi és vizuálisan is vonzó közösségi környezet megteremtéséhez elengedhetetlen a városi környezethez anyagában és stílusában egyaránt illeszkedő, illetve egymással is harmonizáló megjelenésű, időtálló utcabútorok telepítése.

Közösségi terek berendezéséhez utcabútoraink és kültéri bútoraink széles választéka megtekinthető:

https://alexbutor.hu/utcabutor




A cikkben szereplő rendereket BIM modelljeink segítségével készítettük.

Használni szeretné? Töltse le, töltse be!

ALEX BÚTOR BIM MODELLEK


REFERENCIÁK




Alex_Fembutor
További információk:

alexbutor.hu
telefon: +36 23/341-356
email: info@alexbutor.hu


2022.09.13.

Alex Bútor HírekAlex Bútor BIM fileokAlex Bútor KatalógusokAlex Bútor ReferenciákAlex Bútor Kapcsolat / Területi képviselőkAlex Bútor Termékek


Hirdetés
Alexbutor hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information